Home > Rețete culinare > Brânzoaice sau Poale-n Brâu, rețeta ca pe vremea bunicilor

Brânzoaice sau Poale-n Brâu, rețeta ca pe vremea bunicilor

///
Comments are Off

Brânzoaice sau Poalele-n brâu, așa cum li se mai zice în unele zone, sigur le-a mâncat oricine măcar o dată în viață. Cei care au bunici au fost îndulciți cu ele în copilărie. Sunt simplu de făcut și foarte gustoase. Iată rețeta:

Citește și: Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci

Ingrediente brânzoaice:

  • 400 g făină;
  • 1 pahar lapte;
  • 50 g drojdie;
  • 150 g unt (untură);
  • 3 lingurițe zahăr;
  • 1 linguriță sare;
  • 1 ou pentru a unge coca inainte de coacere.

Citește și:Cum să prepari salata de avocado. Cea mai simplă rețetă de guacamole. Potrivită pentru zilele de post

Umplutura:

  • 200 g brânză de vaci (mai sfărâmicioasă nu din cea untoasă);
  • 1 ou;
  • 1 lingură smântână;
  • 1 linguriță făină;
  • un praf de sare;
  • vanilie și zahăr după gust.

Citește și:Salata bogată. O rețetă sofisticată cu ingrediente multiple și bogate în nutrienți esențiali organismului

Se pune untul sau untura, depinde de preferințe, peste făină într-un vas în care să se poată frământa. După ce se încorporează tot untul, se adaugă laptele treptat, în care am amestecat în prealabil drojdia, zahărul și sarea. Se frământă până ce aluatul capătă consistență și nu se mai lipește de vas. Se dă la rece și se lasă să crească încet acolo aproximativ 3 ore.

Citește și: Clătite împărătești

Când se scoate de la rece, se întinde foaia de aluat nu prea subțire și se taie pătrate cam de 10 cm, peste care se pune o lingură de umplutură, pe care am pregătit-o înainte să scoatem coca din frigider. Se aduc colțurile spre centru pentru a se obține forma de plic și se lipesc, cu degetele ude pentru a nu se lipi de ele, se ung cu ou dacă vrem să prindă luciu și se pun într-o tavă unsă și se bagă la cuptor.

Citește și: Prăjitura însiropată și tăvălită prin nucă de cocos

Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci cu 1 ou, făina, smântâna, un praf de sare, vanilie și zahăr după gust, până se omogenizează.

 

Poftă bună la brânzoaice!

 

Sursa foto: mamistietot.ro

Facebook Comments
You may also like
Pulpă de miel umplută
Pulpa de miel umplută, o delicatesă pe masa de Paște
Drob de pui cu verdeață
Drob de pui cu verdeață
Crema de urzici
Crema de urzici, o mâncare de sezon
Salam de biscuiți
Salam de biscuiți, desertul rapid și la îndemâna oricui