Home > Rețete culinare > Brocoli pane, o rețetă la îndemâna oricui

Brocoli pane, o rețetă la îndemâna oricui

///
Comments are Off
Brocoli pane, o rețetă la îndemâna oricui

Brocoli pane este o rețetă la îndemâna oricui. Se prepară ușor și este foarte gustoasă. În cazul în care nu știți ce să pregătiți pentru masa de prânz sau pentru cea de seară, această rețetă poate fi soluția rapidă și nu necesită abilități de mare bucătar pentru a o pregăti.

Brocoli pane, o rețetă la îndemână

Brocoli este o legumă foarte asemănătoare cu conopida, însă este mult mai bogată în nutrienți. Se remarcă printr-un conținut ridicat de glucide, vitamina C și minerale. Se deosebește de conopidă prin partea comestibilă care este mai răsfirată, cu aspect de ciorchine, formată din pedicele florale. Are un gust mai plăcut și o consistență mai fină decât conopida și o poate substitui pe aceasta în toate preparatele culinare.

Citește și: Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci

Brocoli este o legumă foarte fragedă, fiind puțin rezistentă la transport și la păstrarea îndelungată, de aceea se consumă de obicei proaspătă. Este însă mai puțin sensibilă la căldură și se cultivă vara, putându-se recolta 2-3 serii de lăstari de pe aceeași plantă. Se plantează la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai. În funcție de soi poate să aibă inflorescențele de culoare verde, galbenă sau violetă.

Vă recomandăm o rețetă de brocoli pane, foarte gustoasă, hrănitoare și plină de vitamine.

Citește și: Paella, o mâncare plină de savoare

Ingrediente:

  • 2 brocoli;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri de făină;
  • 2 linguri de pesmet;
  • ulei pentru prăjit;
  • 1 pahar de smântână;
  • usturoi;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Brocoli se spală și se desface în bucățele mici, apoi se pune la fiert, aproximativ 5 minute. Se pune direct în apă clocotită, în care ați adăugat sare. După ce s-a fiert, îl scurgeți bine și îl lăsați la răcit.

Citește și:Makluba cu pui, o mâncare orientală plină de savoare

Între timp, se bat ouăle bine cu sare și piper și se trece prin făină, ou și pesmet, fiecare bucățică în mod succesiv. Apoi se prăjesc în ulei, la foc mic. Se pot servi cu smântână și cu mujdei de usturoi.

 

Poftă bună!

 

Sursa foto: bawarchi.com 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Salata bogată
Salata bogată. O rețetă sofisticată cu ingrediente multiple și bogate în nutrienți esențiali organismului
mâncare de post
Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci
Mucenici moldoveneșți
Mucenici moldovenești. Rețeta simplă făcută de gospodinele de la sate
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Înghețată bio, un deliciu de sezon