Home > Rețete culinare > Cartofi copți cu legume și usturoi

Cartofi copți cu legume și usturoi

///
Comments are Off
Cartofi copți cu legume și usturoi

Această rețetă, de cartofi copți cu legume și usturoi, poate constitui cu succes felul de bază al oricărei mese. Poate fi consumată atât ca atare, cât și pe post de garnitură la o friptură slabă. Iată rețeta.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi roșii;
  • 1 vânătă;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 4 linguri de smântână;
  • 1 legătură de verdeață (mărar sau pătrunjel);
  • cimbru (verde sau uscat).

Mod de preparare:

Coaceți cartofii la cuptor după ce în prealabil i-ați spălat. Vânăta se taie cubulețe și se lasă cu sare să se scurgă de zeamă. Apoi, o căliți în ulei și adăugați ceapa tăiată solzișori, usturoiul, ardeiul tăiat fâșii subțiri și cimbrul, cât doriți să fie de aromat. Lăsați la înăbușit amestecul până se înmoaie. Între timp scoateți cartofii după ce s-au copt, tăiați-i rondele și adăugați smântâna peste ei, apoi amestecul de legume. Deasupra presărați verdeața.

 

Poftă bună la cartofi copți cu legume și usturoi!

 

Sursa foto: skytrip.ro

 

 

Facebook Comments
You may also like
Salata bogată
Salata bogată. O rețetă sofisticată cu ingrediente multiple și bogate în nutrienți esențiali organismului
mâncare de post
Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci
Mucenici moldoveneșți
Mucenici moldovenești. Rețeta simplă făcută de gospodinele de la sate
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Înghețată bio, un deliciu de sezon