Home > Diverse > Cât ceai e bine să consumăm. Ce se întâmplă în organism dacă bem prea mult ceai

Cât ceai e bine să consumăm. Ce se întâmplă în organism dacă bem prea mult ceai

///
Comments are Off
Cât ceai e bine să consumăm

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Mai exact, se află pe locul al doilea la consum, după apă. Dar, cât ceai este bine, de fapt, să consumăm, astfel încât să nu ne facă mai mult rău, decât bine.

Cât ceai e bine să bem?

Ceaiul este o băutură versatilă, ideală pentru a fi consumat în multe situații. El poate fi tratament pentru diverse afecțiuni, în funcție de tipul ales. Fie că ai răcit, eșți obosit, ai o stare de indispoziție, un ceai va rezolva în mare parte situația. În plus, te va hidrata și îți va aduce diverse beneficii. Însă, ceaiul conține și calorii, din acest motiv este bine să fim atenți la ce cantitate de ceai consumăm și ce tip ce ceai alegem să bem și cum îl consumăm.

Având în vedere că ceaiul se află pe locul al doilea la cosnum, după apă, după cum spune Asociaţia Mondială a Ceaiului, nu putem să nu ne întrebăm câte calorii are ceaiul și cât este bine să bem, pentru ca această băutură să nu ne facă mai mult rău, decât bine.

De obicei, ceaiul se consumă sub formă de infuzie, preparată dintr-un pliculeţ de ceai sau rădăcina/frunzele/fructele uscate ale plantei respective. Dacă preferați ceaiul astfel, în cea mai simplă formă, atunci este o băutură perfectă.

Câte calorii conține ceaiul

Conform Healthline, o ceaşcă de ceai, fie negru, verde sau alb, are doar două calorii. Pe lângă faptul că are un conţinut foarte mic de calorii, ceaiul conţine foarte mulți antioxidanţi, cofeină şi polifenoli. Aceştia din urmă care au fost asociaţi cu pierderea în greutate, reducerea riscului de boli cronice şi îmbunătăţirea sănătăţii inimii.

Însă, în situația când alegeți să adăugați îndulcitori precum zahărul, mierea, siropurile, laptele, laptele condensat şi alte arome, numărul de calorii creşte. Conform sursei, o ceaşcă de ceai cu lapte (raport 1 la 1) are 75 de calorii, iar cu fiecare linguriţă de zahăr se adaugă încă 16 calorii.

La fel de nociv este ceaiul găsit pe piață, sub formă de Ice Tea, care este îmbogățit cu zahăr și conține cantități mici de ceai, în schimb conține conservanți si coloranți, care pot fi extrem de nocive sănătății, iar numărul de calorii poate fi crescut.

Indiferent de ceaiul pe care-l consumați, nutriționiștii recomandă să se recurga la ceaiurile neîndulcite, acestea își păstrează mult mai bine proprietățile și nu are număr crescut de calorii.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă. Concluzia cercetătorilor în urma unui studiu
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul decesului timpuriu. Cercetătorii demontează mitul celor 10 mii de pași pe zi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ