Home > Diverse > Ce mesaje îți transmite pisica ta prin gesturile pe care le face

Ce mesaje îți transmite pisica ta prin gesturile pe care le face

pisica

Pisica, acest animăluț atât de îndrăgit, are propriul său limbaj cu care încearcă să-ți transmită mesajele sale. În multe situații, stăpânii, foarte atașați de felinele lor, înțeleg ce vor acestea să le spună, însă uneori, oricât ar mieuna pisica, nu știm ce vrea aceasta.

Iată ce vor pisicile să-ți transmită atunci când fac aceste gesturi.

Mieunatul lingușitor

Mieunatul moale al unei pisici este felul său de a saluta. Dacă îți auzi  pisica scoțând astfel de sunete, înseamnă că este mai mult decât fericită să te vadă.

Se urcă peste lucrurile tale

Pisicile sunt, în general, independente, dar uneori doresc atenția stăpânilor. Când se simt ignorate vor veni și se vor așeza pe lucrurile tale, pentru a-ți capta atenția.

Mârâie

Probabil știi că acesta este un semn rău. Când pisicile mârâie, de obicei se simt amenințate sau iritate. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îi oferi spațiu până când se potolește, dar să îi stai aproape pentru a se simți în siguranță.

citește și: Pisicile protejează casa de energiile negative și de deochi

Te mușcă ușor

Când pisica ta te mușcă blând, poate fi o manifestare de afecțiune. Sunt foarte diferite de mușcăturile reale care implică, în schimb, agresivitate și furie.

Își strâmbă urechile

Ferește-te dacă pisica ta își zvâcnește urechile. S-ar putea să fie doar în alertă, dar dacă zvâcnirile se întâmplă de mai multe ori pe minut, poți verifica dacă nu are o infecție a urechii.

Se așază la pieptul tău

Având în vedere cât de distante pot fi pisicile, este minunat că sunt dispuse să se apropie de tine. Când îți simt bătăile inimii, se simt în siguranță la pieptul tău.

Toarce

Torsul pisicii este o activitate liniștitoare pentru micile feline. De multe ori torc în momente de relaxare sau când încearcă să-și amelioreze stresul.

Merge după tine la baie

Este uimitor cât de multă afcețiune pot cere uneori pisicile. Ele te vor urmări peste tot, chiar și în baie, doar pentru a rămâne lângă tine. Bucură-te de atenția ei, atât timp cât ți-o oferă.

Urletul unei pisici

Urletul unei pisici semnalează de obicei suferință. Poate că suferă fizic sau îi este dor de stăpânii ei sau, pur și simplu, face un apel de împerechere.

Mestecarea obiectelor necomestibile

Mestecatul lucrurilor ar putea fi un semn cum că pisica suferă de deficiență nutrițională și din această cauză au tendința de a mânca lucruri necomestibile. În aceste situații recomandat este să duci pisica la veterinar, care te va sfătui ce este de făcut.

Când pisica se ascunde

Dacă ai o pisică fricoasă, spațiile mici sunt un refugiu perfect pentru ea. Ascunzându-se în locuri mici, încearcă să se simtă în siguranță și confortabil.

Când pisica îți aduce diverse obiecte

Dacă pisica ta îți aduce o pasăre sau un șoarece, atunci felicitări! Înseamnă că felina ta te iubește mult, te consideră membru al familiei sale și încearcă să-și exprime recunoștința cu „darul” adus și eventual lăsat pe preș la ușă.

Își ține urechile îndoite

Ar fi bine să te îndepărtezi când pisica ta și-a aplatizat urechile. Acest comportament indică furie și agresivitate. În acele momente las-o în pace să se calmeze.

Pisica răstoarnă lucruri

Când pisica ta se plictisește, își dorește să fie observată. Va începe chiar să-ți răstoarne paharul cu băutura de pe masă pentru a-ți atrage atenția. Ar fi bine să o mângâi, să te joci cu ea și să-i acorzi atenție.

Nu-și mai îngroapă excrementele

Pisicile își îngropă de obicei excrementele pentru a-și acoperi mirosul. Dar, dacă încetează să facă acest lucru, poate fi un semn că are unele probleme de sănătate.

Pisica ta zgârie peste tot

Pisicile trebuie să zgârie și să-și înfigă gheruțele în diverse obiecte, astfel încât unghiile lor să nu devină prea lungi. Astfel că, atunci când le vezi că își înfig ghearele în covoare, preșuri, copaci sua alte obiecte, înseamnă că ea își ajustează unghiuțele.

pisica

Pisica ridică codița și partea din spate

Dacă pisica ta își ține partea din spate în sus atunci când o mângâi, înseamnă îi place foarte mult să fie mângâiată și vrea tot mai mult un astfel de răsfăț.

Când pisica se întinde

Stretching-ul este destul de plăcut, nu numai pentru noi, ci și pentru pisici. Atunci când pisicile se întind, nu fac altceva, decât să-și faciliteze fluxul sanguin, își reglează tensiunea arterială și își relaxează mușchii.

pisica

Pisica dă din coadă

Spre deosebire de câinii care dau din coadă pentru a arăta entuziasm, pisicile o fac din diferite motive. O mișcare lentă înseamnă că sunt ușor enervate, iar o mișcare rapidă indică de obicei concentrarea.

Când pisica își arată burta

Pisicile își afișează rareori burta, cu excepția cazului în care se simt confortabil în preajma ta. Totodată, se pot roti și da pe spate atunci când încearcă să te atragă să te joci cu ea.

pisica

 

sursa: alphacute.com
sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments
You may also like
Pisicile protejează casa de energiile negative și de deochi
Pisicile protejează casa de energiile negative și de deochi

Leave a Reply