Home > Diverse > Ce nu trebuie să facă niciodată un bărbat în relația cu partenera lui

Ce nu trebuie să facă niciodată un bărbat în relația cu partenera lui

///
Comments are Off
Ce nu trebuie să facă niciodată un bărbat în relația cu partenera lui

Ce nu trebuie să facă niciodată un bărbat în relația cu partenera lui. Iată ce spune autoarea Ana Maria Ducuță.

În cadrul unui video postat pe contul său de Youtube, Dr. Ana Maria Ducuță a explicat ce nu ar trebui să facă niciodată un bărbat în relația cu o femeie.

Bărbatul să nu insiste prea mult

Conform sursei, atunci când un bărbat încearcă să curteze o femeie, iar aceasta opune rezistență, respingere și nu lasă nicio portiță deschisă pentru a fi abordată, înseamnă că aceasta nu intenționează să-ți dea vreo șansă. Dacă, totuși, bărbatul insistă cu toate că întâmpină respingere din partea femeii, înseamnă că acesta recurge la hărțuire.

Citește și:  Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat. Ce spune Ana Maria Ducuță

„Primul lucru de care trebuie să se asigure un bărbat în relația cu o femeie este consimțământul”, spune autoarea.

În schimb, când o femeie va dori să comunice și să aibă o interacțiune cu un bărbat, acesta va observa disponibilitatea ei de a comunica și deschiderea ei .

„În  momentul în care o femeie vrea ca tu să vii spre ea, o să existe discuții și interacțiuni, care ție o să-ți permită să te apropii de ea. O să existe detalii despre viața ei personală, despre preferințele ei. O să-ți comunice dacă simte sau nu ceva legat de tine. Și astfel, tu vei știi că femeia în cauză își dorește să comunice cu tine, într-o primă etapă”, a precizat sursa, în cadrul aceluiași video.

Citește și: Sfaturi pentru cupluri. Oricine trebuie să le urmeze, pentru armonie în relație

Așadar, primul lucru pe care un bărbat nu ar trebui să-l facă în interacțiunea cu o femeie, este să insiste dincolo de limitele pe care le impune ea.

Să nu fie prea indiferent

Al doilea lucru pe care un bărbat nu ar trebui să-l facă niciodată în interacțiunea cu o femeie este indiferența. Acest lucru se aplică în cazul femeilor care se lasă curtate și care nu refuză interacțiunea cu un bărbat.

„Starea ta de indiferență cu o femeie nu are cum să fie vreodată atrăgătoare. (…) În orice abordare față de o femeie, indiferența este mesajul tău clar că nu o placi. Nu o placi suficient de mult încât să faci ceva în direcția ei. Prezența ei pentru tine nu este o necesitate, ea nu este o prioritate pentru tine, ci o opțiune”, a mai spus specialistul în relații.

Citește și: Cum recunoști un narcisist. Caracteristicile unei astfel de persoane

În cazul relațiilor deja existente, dacă un bărbat va manifesta o astfel de atitudine, atunci trebuie să știe că relația este deja în declin, a subliniat autoarea. Ea a mai spus că și cea mai iubitoare și afectuoasă femeie se va retrage dintr-o relație în care nu se simte apreciată, valorizată sau în care este tratată cu indiferență.

Această indiferență se referă la faptul că bărbatul pune pe primul loc nevoile sale personale, ignorându-le pe ale ei.

Citește și: Semne că te înșală. Cum îți dai seama că partenerul îți este infidel

„În momentul în care tu manifești indiferență și pasivitate față de nevoile ei, se va îndepărta de tine.”

În aceste situații, autoarea le sfătuiește pe femei să comunice deschis cu partenerii lor despre nevoile afective de care au nevoie.

Să nu o facă să se simtă ca o opțiune

Un bărbat nu ar trebui să facă o femeie să se simtă ca fiind o opțiune, pe locul doi sau ca pe ceva mai neimportant decât alte persoane sau activități din viața lui.

Citește și: Cupluri celebre, cu diferență mare de vârstă între parteneri

Un bărbat în relația cu partenera să nu oscileze în relație

O relație în care nu există constanță, fiind bazată pe acel sistem cald-rece este sortită eșecului. Specialistul în relații spune că un bărbat nu ar trebui să oscileze în relația cu o femeie, referindu-se la faptul că astăzi este în relație cu ea, mâine flirtează cu alte femei, iar apoi revine la ea spunându-i că tot ea este cea mai potrivită. Aceste comportamnente duc la distrugerea unei relații.

Citește și: Abuz emoțional. Cum îți dai seama că partenerul tău te abuzează emoțional

Totodată, autoarea mai spune că acest tip de comportament on-off, are la bază lipsa iubirii sau a respectului. Deoarece atunci când un bărbat iubește nu o va pune niciodată pe locul doi pe femeia pentru care are sentimente.

În cazul relațiilor de iubire reciprocă, cea mai proastă idee este ca bărbatul să o testeze pe femeie.

„Din momentul în care te joci cu un om, deschizi poarta ca și el să facă același lucru cu tine. (…) Și toate aceste lucruri distrug definitiv relația”, spune Ana Maria Ducuță.

Nu trebuie să aștepte un moment anume pentru a-și exprima sentimentele

În general, bărbații au o reticență în a-și exprima sentimentele.

„Ce nu trebuie să facă niciodată un bărbat în relația cu o femeie, nu trebuie să aștepte un moment special sau o ocazie specială ca să comunice despre ceea ce simte. Există o anumită reticență din partea bărbaților și ea este inoculată, într-adevăr, din fragedă pruncie. O reticență în exprimarea sentimentelor, care aparent îi fac pe bărbați să pară slabi, lipsiți de masculinitate.”

Citește și: Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul

Aceași sursă spune că bărbații care își exprimă sentimentele dau dovadă de încredere în sine, spre deosebire de cei care își ascund și reprimă sentimentele.

Conform specialistului în relații, este absolut firesc pentru o persoană care are încredere în forțele proprii să-și exprime sentimentele și să spună ceea ce simte. De asemenea, un bărbat care are încredere în el nu va avea nicio problemă în a-și exprima sentimentele, stările și emoțiile față de o femeie.

În schimb, un bărbat care pretinde că este puternic, dar de fapt este slab, este rănit sau lipsit de încredere în el și plin de nesiguranță, atunci exprimarea sentimentelor este o problemă pentru el.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru a avea o relație de cuplu armonioasă

„Exprimarea sentimentelor nu este un gest lipsit de masculinitate. Din contră, nu există nimic mai masculin și care să arate mai multă încredere în forțele proprii pentru un bărbat, decât să arate și să exprime ceea ce simte”, mai spune sursa.

Autoare ne sfătuiește ca atunci când există o nemulțumire vizavi de partener, această să fie exprimată atunci când se întâmplă, nu să fie folosită ca „muniție” pentru altă dată.

Un bărbat în relația cu partenera – Să nu fie infidel

„Iubirea înseamnă că tu ești într-o relație exclusivă, nu pentru că ești forțat, obligat sau pentru că este vorba despre o convenție socială, ci pentru că, pur și simplu, în afară de persoana respectivă, tu din punct de vedere romantic nu poți să mai fii cu alți parteneri.”

Citește și: Semne că te vrea în viața lui, dar nu spune asta

Conform sursei, din punct de vedere energetic apare o problemă atunci când o persoană are mai mulți parteneri în aceeași perioadă.

„Din punct de vedere energetic și spiritual, tu poți să te conectezi în cadrul unei conexiuni romantice, cu câte o persoană pe rând”, a mai spus autoarea.

Să nu fie confuz cu privire la ceea ce vrea

Confuzia și indecizia de orice natură este un dezavantaj pentru un bărbat aflat într-o relație. Acest lucru arată că el este o persoană pierdută, rătăcită și lipsită de echilibru.

„Confuzia este o stare care are la bază foarte multă nesiguranță, o profundă tristețe interioară și o stare de nerecunoștință față de propria persoană”, conform sursei precizate anterior.

Citește și: Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți

O astfel de stare de confuzie nu îl face pe niciun bărbat atrăgător în ochii unei femei. Așadar, un bărbat hotărât va avea mereu câștig de cauză în ochii unei femei.

Să nu o trădeze

A trăda așteptările și idealurile unei femei este un dezavantaj pentru un bărbat. Trădarea nu se referă numai la infidelitate, ci la anumite lucruri pe care le face și care o rănesc pe partenera acestuia. De exemplu, anumite afirmații sau comportamente despre care el știe că îi fac rău partenerei. Această formă de trădare poate să fie foarte dureroasă.

Citește și: Sfaturi pentru o viață fericită și împlinită

Un bărbat în relația cu partenera să nu fie posesiv 

Ideea cum că o femeie care este în relație cu tine este proprietatea ta este una distructivă pentru o relație. Un bărbat care vrea o relație armonioasă cu partenera lui nu ar trebui să se comporte posesiv cu aceasta. Și nu ar trebui să o trateze ca și cum ea ar trebui să-i îndeplinească lui toate dorințele, neținând cont de ale sale.

Citește și: Cum îți dai seama de caracterul unei persoane. Lucruri mici care spun multe despre un om

„În momentul în care te porți cu o femeie ca și când ar fi proprietatea ta, îți iei dreptul la a ocupa un loc în inima ei. Poți să ocupi un loc în patul ei, în casa ei. Dar tu trebuie să știi că ceea ce îi faci sufletului ei este ireparabil”, a mai spus Ana Maria Ducuță.

Totodată, sursa mai spune că niciun alt lucru bun pe care-l faci nu poate compensa ceea ce ai stricat prin posesivitatea față de ea.

Nu șantaja niciodată o femeie

Șantajul poate să fie emoțional, financiar, sexual sau de orice natură, însă, ori de care ar fi este o modalitate sigură de a îndepărta o femeie. Acest tip de comportament îi arată femeii că ea este neimportantă pentru bărbatul respectiv. Dar și faptul că ea ar putea fi înlocuită în orice clipă.

Citește și: Lucruri care te lasă fără energie. Evită să le faci pentru a fi în formă mereu

Un bărbat în relația cu partenera – Să nu dea dovadă de lipsă de responsabilitate

Lipsa de responsabilitate față de o femeie și nevoile ei este un alt motiv de a o îndepărta de tine. Când un bărbat nu-și asumă responsabilitatea este o dovadă clară că nu o iubește. Astfel că, dezicerea de la anumite responsabilități, pasivitatea și neglijența față de femeia cu care ești într-o relație va duce la îndepărtarea femeii de acel bărbat și pălirea sentimentelor în ceea ce o privește pe ea.

Citește și: Reguli de comportament în cuplu

Când un bărbat nu își asumă nicio responsabiltate față de o femeie, mesajul este că el nu-și dorește acea relație sau ea îi este indiferentă.

În general, această lipsă de responsabilitate apare în relațiile de tip: prieteni cu beneficii. Sau în relațiile bazate pe sex, în care există întâlniri periodice, dar în rest niciunul nu are vreo implicare în problemele celuilalt, conform aceleași surse.

 

 

 

Sursă: Ana Maria Ducuță -Youtube

Sursă foto: Captură video

 

 

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )