Home > Diverse > Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic

Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic

///
Comments are Off
Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic

Pentru a te menține în formă, nu trebuie neapărat să ajungi mereu la o sala de sport, nici să fi nevoit să alergi kilometri, zilnic. Te poți menține în formă și sănătos, pur și simplu, dacă mergi pe jos zilnic. Conform trulymind.com, mersul pe jos este extrem de benefic pentru sănătate.

Această activitate făcută în mod regulat,vă poate îmbunătății sănătatea mentală și cardiovasculară, vă poate ajuta la pierderea în greutate și este cel mai bun mod de a vă oxigena plămânii cu aer proaspăt, de a asimila vitamina D de la lumina soarelui și a avea o stare de spirit bună.

Beneficii ale mersului pe jos

Iată opt beneficii ale mersului pe jos, timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi, conform sursei precizate.

Îmbunătățește sănătatea mentală

Unul dintre principatele beneficii ale mersului pe jos este îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, poate ajuta la calmarea simptomelor depresiei și ale anxietății.

Ajută la pierderea în greutate

Potrivit cercetătorilor de la Harvard, mersul în mod regulat pe jos poate reduce efectele a 32 de gene din organism, responsabile de obezitate, scrie aceeași sursă.

Reduce riscul anumitor tipuri de cancer

Mersul pe jos regulat poate reduce la jumătate riscul de cancer de sân sau de col, conform unor studii realizate de Societatea Americană pentru Oncologie Clinică, scrie sursa.

Stimulează sistemul imunitar

Conform unui studiu realizat de Universitatea de Stat Appalachian, din Carolina de Nord, mersul pe jos timp de 30 de minute va îmbunătății sistemul imunitar.

Mersul pe jos, bun pentru imunitate

Eficient în combaterea diabetului

Asociația Americană pentru Diabet spune că exercițiile fizice ajută organismul să folosească insulina în mod eficient. Acest lucru este valabil și în cazul mersului pe jos, după mesele principale ale zilei.

Reduce pofta de dulce

Mersul pe jos timp de 15 minute reduce nevoia de a consuma dulciuri, conform studiilor de la Universitatea din Exer. Poate reduce pofta pentru alimentele dulci și pofta de mâncare excesivă, care apare pe fond nervos sau în situațiile stresante.

Are beneficii extraordinare asupra sănătății cardiovasculare

Mersul pe jos face bine la inimă. Conform unui studiu realizat de Harvard Medical School, 20 de minute de mers pe jos pe zi poate reduce riscul bolilor de inimă cu 30%.

Menține mobilitatea la vârstele înaintate

În urma unui studiu realizat de Asociația Medicală Americană, mersul pe jos conferă o sănătate fizică mai bună persoanelor cu vârstele cuprinse între 70-90 de ani. Aceeași asociație susține că șansele, de a dezvolta diverse afecțiuni de ordin fizic la bătrânețe, sunt mai mici dacă de-a lungul vieții ați făcut mișcare în mod regulat, scrie aceeași sursă.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Beneficiile expunerii la soare. De ce este bine să facem plajă
Beneficiile expunerii la soare. De ce este bine să stăm la plajă
Cancer de piele
Cancer de piele. Studiu: Consumul de pește ar putea crește riscul apariției de melanom
Ten gras și acneic
Ten gras, remedii și sfaturi pentru a ține sub control excesul de sebum
Salata bogată
Salata bogată. O rețetă sofisticată cu ingrediente multiple și bogate în nutrienți esențiali organismului