Home > Rețete culinare > Checul cu ulei, un desert delicios

Checul cu ulei, un desert delicios

///
Comments are Off

Checul cu ulei este un desert delicios și la îndemâna oricui. Nu necesită mari abilități de gospodină pentru a putea face acest desert, iar ingredientele se găsesc în orice bucătărie.

Ingrediente:

  • 300 gr ulei;
  • 300 gr făină;
  • 300 gr zahăr;
  • 8 ouă;
  • 1 lămâie;
  • 1 pachet amoniac pentru prăjturi;
  • fructe confiate, nuci, migdale;
  • puțină sare;
  • ciocolată topită opțional.

Albușurile de la ouă se vor mixa cu zahărul până se obține ospumă tare. Gălbenușurile, peste care am presărat puțină sare, se mixează picurând ulei până îl cuprinde pe tot. Se amestecă și se adaugă amoniacul stins cu zeamă de lămâie, cele 300 grame de făină, coaja de lămâie și fructele confiate, nucile, migdalele. Amestecți spuma foarte ușor de sus în jos. Turnați apoi compoziția în forma pentru chec și puneți la foc potrivit. După ce îl scoateți de la copt, puteți să turnați peste el ciocolată topită apoi îl lăsați să se răcească.

 

Poftă bună!

 

 

Sursa foto: clickpoftăbună.ro

 

 

Facebook Comments
You may also like
Salata bogată
Salata bogată. O rețetă sofisticată cu ingrediente multiple și bogate în nutrienți esențiali organismului
mâncare de post
Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci
banane
Bananele, sursă bogată de minerale. Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci două banane pe zi
Mucenici moldoveneșți
Mucenici moldovenești. Rețeta simplă făcută de gospodinele de la sate