Home > Rețete culinare > Ciuperci sprințare cu usturoi

Ciuperci sprințare cu usturoi

///
Comments are Off
Ciuperci sprintare cu usturoi

Ciupercile sprințare, răsfățate în  mujdei de usturoi şi codimentate, sunt deliciose, uşor de pregătit şi la îndemâna oricui, potrivite şi pentru zilele de post. Pentru a prepara ciuperci sprințare cu usturoi nu îți trebuie multe ingrediente şi nici nu necesită mult timp.

Ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci;
  • 1 căpățănă de usturoi;
  • 2 linguri de ulei;
  • 3 linguri de oțet;
  • 1 lingura de amestec de legume uscate;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  •  sare, cimbru.

Mod de preparare

Se curăță ciupercile și se spală, după care, opțional, se taie în bucăți mai mici și se pun la fiert într-o oală, în care se adaugă lingura de legume uscate și jumătate de linguriță de cimbru. Se lasă la fiert 20-30 min la foc iute. În timpul ăsta se curăță usturoiul, se freacă cu uleiul, până se obține o pastă, după care se adaugă oțetul și vreo 5-6 linguri din apa în care au fiert ciupercile. Se adaugă şi sare după gust. După ce luăm ciupercile de pe foc și le scurgem, turnăm peste ele sosul preparat. Se ornează cu pătrunjel tocat mărunt. Se pot servi cu mămăliguță.

Poftă bună ciuperci sprințare cu usturoi!

Facebook Comments
You may also like
Cum sa prepari salata de avocado, rețetă de guacamole
Cum să prepari salata de avocado. Cea mai simplă rețetă de guacamole. Potrivită pentru zilele de post
supă cremă de ciuperci
Supă cremă de ciuperci cu mazăre
Bolul cu vitamine si proteine
Bolul cu vitamine şi proteine
Supa cremă de linte, un aliment bogat în vitamine și minerale