Ciuperci cu usturoi, o rețetă rapidă și perfectă într-o zi de post, dar nu numai. Iată cum se prepară.
Ciuperci cu usturoi
Ciupercile sprințare, răsfățate în mujdei de usturoi şi codimentate, sunt deliciose, uşor de pregătit şi la îndemâna oricui, potrivite şi pentru zilele de post. Pentru a prepara ciuperci sprințare cu usturoi nu îți trebuie multe ingrediente şi nici nu necesită mult timp.
Citește și: Ciuperci umplute cu spanac, făcute la cuptor
Ingrediente:
- 1 kg de ciuperci;
- 1 căpățănă de usturoi;
- 2 linguri de ulei;
- 3 linguri de oțet;
- 1 lingura de amestec de legume uscate;
- 1 legătură de pătrunjel;
- sare, cimbru.
Citește și: Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci
Mod de preparare
Se curăță ciupercile și se spală, după care, opțional, se taie în bucăți mai mici și se pun la fiert într-o oală, în care se adaugă lingura de legume uscate și jumătate de linguriță de cimbru. Se lasă la fiert 20-30 min la foc iute. În timpul ăsta se curăță usturoiul, se freacă cu uleiul, până se obține o pastă, după care se adaugă oțetul și vreo 5-6 linguri din apa în care au fiert ciupercile. Se adaugă şi sare după gust. După ce luăm ciupercile de pe foc și le scurgem, turnăm peste ele sosul preparat. Se ornează cu pătrunjel tocat mărunt. Se pot servi cu mămăliguță.
Citește și: Supă cremă de ciuperci cu mazăre