Multe comori pierdute de-a lungul istoriei au reprezentat subiectul numeroaselor povești și legende care s-au țesut în jurul lor, care de care mai interesante. Unele dintre comori au fost găsite, altele au fost furate și nu se mai știe nimic despre ele.
Inestimabilele comori pierdute de-a lungul istoriei
Dar, există și comori care au fost date uitării, odată cu apariția epidemiilor de ciumă, a războaielor sau al dezastrelor naturale, care au avut loc de-a lungul timpului. Așa se face că, multe comori, fără îndoială valoroase, s-au pierdut în timp. Acest lucru a făcut ca generațiile prezente să se îndoiască și să se întrebe dacă au existat cu adevărat vreodată.
Arheologii sunt de părere că zvonurile legate de unele dintre cele mai valoroase comori ale timpurilor sunt mai mult decât povești. Conform acestora, ele ar fi reale și zac neatinse în locuri necunoscute, așteptând să fie descoperite.
Iată care sunt cinci dintre cele mai valoroase comori din lume, care au fost pierdute și care încă așteaptă să fie descoperite.
Sigiliul Heirloom al tărâmului sau Sigiliul Imperial al Chinei
Acest artefact a fost un sigiliu din jad, creat pentru primul împărat al Chinei, Qin Shi Huang, și a fost, ulterior, moștenit de împărații chinezi predecesori ai acestuia. Cu toate acestea, înainte de sfârșitul primului mileniu d.Hr., Sigiliul Heirloom al tărâmului dispare din înregistrările istorice.
Sigiliul Heirloom al tărâmului a fost întotdeauna una dintre cele mai râvnite și mai valoroase comori pierdute din istorie. Sigiliul a fost sculptat din cea mai prețioasă piatră de jad din lume. Apoi, sigiliul a fost predat de la un împărat la altul, de-a lungul a cinci dinastii și zece regate, din 907 î.Hr. până în 960 d.Hr.
citește și: Citate ale lui Confucius, care îți pot schimba viața
Din păcate, sigiliul rar s-a pierdut și abia în timpul dinastiei Ming, publicul a știut despre asta. După aceea, numeroase sigilii au fost lucrate pentru împărați. Dar nimic nu pare să depășească valoarea sigiliului original.
Comori pierdute – Bijuteriile Coroanei Regatului Unit
Bijuteriile monarhilor sunt piese istorice importante pentru britanici, motiv pentru care sunt adăpostite într-un loc sigur. Cu toate acestea, experții spun că cele 140 de bijuterii ale coroanei care stau în Turnul Londrei nu sunt toate originale. Unele ar fi bijuterii noi care sunt doar o replică a însemnelor regale ale regelui Ioan.
În 1216, regele a fugit din Anglia și a luat cu el câteva dintre coroanele, sceptrele și diversele bijuterii regale. S-a îmbolnăvit brusc și a decis să se întoarcă, dar o furtună puternică pe mare ar fi fost cauza pentru care cufărul care conținea bijuteriile coroanei sale a fost pierdut pe drum și nu a fost găsit niciodată.
Comori pierdute- Sceptrul lui Dagobert
O altă comoară pierdută de-a lungul timpului este Sceptrul lui Dagobert. Acesta este cel mai vechi dintre Bijuteriile Coroanei Franceze. Sceptrul avea o lungime de 56 de centimetri și a fost conservat la Bazilica Saint-Dennis, cunoscută și sub numele de Basilique royale de Saint-Dennis.
Cu toate acestea, sceptrul a dispărut și se presupune că a fost furat din biserică în 1975. De atunci, sceptrul lui Dagobert a fost subiectul mai multor vânători de comori.
Diamantul florentin
Diamantul florentin a fost cândva în posesia lui Ferdinando al II-lea de Medici, Marele Duce de Toscana, în 1657. Diamantul galben-deschis a fost mai târziu trecut prin mai multe mâini ale descendenților familiei Medici. La scurt timp după căderea Imperiului Austriac în timpul Primului Război Mondial, piatra de mare preț a fost luată de Carol I al Austriei în timp ce el a fugit în Elveția.
citește și: Carnavalul de la Veneția
Istoricii susțin că diamantul florentinul a costat 750.000 de dolari atunci când aparținea familiei Medici și ar fi avut 133 de carate. Deși, nu există dovezi solide cu privire la locul în care se află diamantul florentin, oamenii de știință speculează că piatra a fost vândută și dusă în Statele Unite.
Menora
Este descrisă în Biblie ca fiind lampa cu șapte suporturi/brațe/ramuri. A fost folosită de israelieni în cortul înființat de Moise în pustiu și mai târziu în Templul din Ierusalim.
Menora a fost făcută din aur pur și a fost folosită cândva în altarul mobil al lui Moise, așa cum este relatat în Cartea Exodului. De atunci, elementul a devenit simbolul religios al iudaismului și emblema Israelului din zilele noastre.
citește și: Pilda regelui Solomon, unul dintre cei mai înțelepți oameni care au existat
Cu toate acestea, nimeni nu a văzut vreodată lampa Menora, deși datează de peste 2000 de ani. Locația acestei comori pierdute rămâne un mister pentru arheologi. Totuși, aceștia se bazează în relatările lor pe sculpturile antice, ca indicii ale existenței sale.
Până astăzi, aceste cinci comori valoroase pierdute constituie încă un obiectiv important a numeroși vânători de comori. Având în vedere importanța istorică, datarea și valoarea fiecărui element, cei care le vânează au o motivație puternică.
surse: wowamazing.com, / ancient-origins.net, / ro.greatplainsparanormal.com, /dotesports.com,
surse foto: incredibilia.ro, / pixabay.com