Home > Bunele maniere > Conduita morală în online. Cum să ne comportăm pe internet

Conduita morală în online. Cum să ne comportăm pe internet

///
Comments are Off
Conduita morală în online. Cum să ne comportăm pe internet

Conduita morală în online și cum trebuie să ne comportăm pe internet și ce conduită trebuie respectată în mediul online.

Reguli de conduita morală în online

Fiecare dintre noi ar trebui să țină cont de câteva reguli de conduită morală în mediul online. Deoarece și aici ca în viața reală bunul simț nu ar trebui să lipsească, chiar dacă ne aflăm în spatele unei tastaturi și nu ne vede nimeni.

Citește și: Maniere necesare în corespondența virtuală

Așa cum în viața reală există o serie de reguli de conduită morală, tot așa ar trebui să existe și în mediul virtual. Faptul că suntem „ascunși” în spatele tastaturii, multora le dă „curaj” de a-și arăta obrăznicia. Chiar impertinența și în unele cazuri, de a transmite mesaje subliminale pe care în viața reală nu ar avea poate niciodată curajul de a le spune.

Mediul virtual, prin faptul că nu putem fi priviți în ochi, nu ar trebui să ne absolve de bun simț, de educație sau, de ce nu, de bune maniere. Modul în care ne comportăm în mediul online spune mai multe decât credem despre noi. De asemenea, despre personalitatea și caracterul nostru.

Iată câteva reguli de conduită conduită morală și cum ar trebui și cum nu ar trebui să ne comportăm în online.

Cum să ne comportăm în online

Când primim un mesaj, indiferent de platforma online folosită, ar trebui să răspundem mesajului în momentul în care îl citim. Cu atât mai mult cu cât acesta conține și o formulă de salut. Omiterea lui este lipsă de politețe, de respect și de bun simț. Este ca atunci când ne-am întâlni cu persoana respectivă, ea ne-ar saluta, iar noi nu am răspunde.

Citește și: Aflați ce reguli trebuie să respectați pe Facebook

Transmiterea unor mesaje subliminale prin intermediul diverselor postări, articole, fotografii însoțite de text sau doar text, cu atât mai mult cu cât acestea conțin mesaje ostentative și pot aduce jignire la adresa celor care le citesc, arată lipsa de caracter. Cei care citesc, nefiind întotdeauna doar cei vizați, se pot simți ofensați.

Postarea în exces a fotografiilor în care te afișezi în diverse ipostaze, unele chiar indecente, pe lângă faptul că dai dovadă de narcisism, și asta spune multe despre persoana ta, poți fi catalogat drept penibil de către cei care, poate în mod ironic, pot apăsa butonul de like.

Ce trebuie să mai știi despre mediul virtual

Lipsă de educație, de elegantă și de discreție este și încercarea de atragere a atenție prin mijloacele accesibile în online, precum accesarea butonului de like-unlike. În multe situații cu scopul de a atrage atenția asupra contului personal de pe rețelele de socializare. Unde, probabil, vizitatorii îți pot „admira” chifteaua din farfuria de la masa de prânz sau poate postura penibilă sau indecentă în care te-ai pozat.

Citește și: Reguli de bune maniere la masă. Cum trebuie să te comporți când ești așezat la masă

Aviz tuturor celor ce au pretenția de a se autointitula doamne, dar care pozează în ipostaze absolut penibile. Atenție, de la eleganță la penibil nu e decât un pas. Așadar, postarea în exces a selfie-urilor este o dovadă de narcisim. Oricât de atractivă ar fi persoana respectivă, nu este exclusă de la a deveni penibilă în astfel de situații.

Citește și:Remedii pentru atragerea banilor. Cât de bogat poți să devii, în funcție de data nașterii. Ce secrete dezvăluie numerologii

Afișarea ostentativă a luxului sau checkin-urile excesive din diverse locuri, postarea de mesaje aluzive și așa zis „filozofice” fără vreun caracter educativ, dar se vor a fi cu scop moralizator, nu vor atrage respectul celor din jur. Ci dimpotrivă, vor atrage dizgrația, pierderea respectului și în final ignorarea din partea prietenilor. De asemenea, va arăta lipsa de educație de care dispune persoana în cauză.

Ce trebuie să mai știi despre conduita morală în online

Chiar dacă sunteți pasionați de jocurile de pe rețelele de socializare, cum ar fi cele de pe Facebook, nu trebuie să vă ”bombardaţi” prietenii cu invitații de a participa la astfel de jocuri sau alte aplicaţii. Nici să vă adăugați prietenii virtuali în diverse grupuri, fără acordul acestora, nu este recomandat.

Citește și: Reguli de bune maniere în societate

Tot de lipsă a bunelor maniere în mediul online, ce ţin şi de intimitatea personală a prietenilor sau cunoştinţelor, vorbim și atunci când publicăm pe ”peretele” cuiva fără să cerem acordul. Este vorba despre conversaţii sau întrebări care ar trebui să aibă loc în privat. La fel și când este vorba de fotografii în care apar și îi etichetați. Mai ales dacă ipostaza în care sunt nu este cea mai potrivită.

Citește și: Bune maniere la teatru. Ce reguli trebuie respectate în sălile de teatru

Maniere necesare în corespondența virtuală

Reguli de bune maniere în societate

Ce trebuie să știi când vizitezi aceste țări

Cum se comportă un gentleman. Reguli de bune maniere

Reguli de bune maniere la masă. Cum trebuie să te comporți când ești așezat la masă

 

 

Facebook Comments
You may also like
Maniere și obiceiuri din anumite zone de pe glob
Ce trebuie să știi când vizitezi aceste țări. Maniere și obiceiuri din anumite zone de pe glob
Bune maniere la cinema de care trebuie să ținem cont
Bune maniere la cinema, reguli ce trebuie respectate
Formule de salut potrivite cu momentul zilei
Formule de salut potrivite cu momentul zilei
Bune maniere la copii
Bune maniere la copii. Obiceiuri necesare pentru copii manierați