Crema de urzici este o mâncare de sezon. Ideală în zilele de post și foarte indicată primăvara când deficitul de vitamine din organism este mare.
Crema de urzici
Urzicile sunt renumite pentru beneficiile lor asupra stării de sănătate, fiind un tonic excelent pentru întregul organism. Acestea se prepară sub diverse forme și sunt foarte gustoase. Vă recomandăm o rețetă excelentă, gustoasă, hrănitoare și foarte sănătoasă.
Ingrediente:
- 500 gr urzici;
- 100 gr ceapă;
- 40 gr unt;
- 1-2 gălbenușuri;
- 60 gr făină;
- 100 ml lapte;
- 500 gr supă de oase;
- 1 cățel de usturoi.
Urzicile curățate și spălate se opăresc în apă clocotită cu sare. Ceapa se curăță și se taie mărunt, apoi se pune la înăbușit cu untul și o ceșcuță de supă de oase. Se adaugă făina diluată în supa de oase și urzicile opărite, scurse bine de apă.
Se fierb toate împreună circa 30 de minute și se pasează cu blenderul. După pasare se adaugă gălbenușurile amestecate cu lapte, sare și usturoiul și se mai fierbe câteva minute. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se servește fierbinte cu crutoane.
Poftă bună!
Citește și alte articole pe aceeași temă:
Urzica este un tonic excelent pentru organism. Ideală în situațiile de extenuare fizică
Mâncare de post. 5 rețete culinare cu ciuperci
Beneficiile postului. De ce este bine să postim
Supa cremă de legume. O rețetă de post
Plăcinta cu dovleac, rețeta de post
Cea mai bună rețetă de kataif. Ideal și pentru zilele de post
Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
Negresa de post cu glazură și nuci
Supă cremă de ciuperci cu mazăre
Supa cremă de linte, un aliment bogat în vitamine și minerale
Checul cu ulei, un desert delicios
Falafel- Chifteluțe din năut, o mâncare de post
Sursa foto: unica.md