Home > Rețete culinare > Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

///
Comments are Off
Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars, unul dintre deserturile întâlnite foarte des în casele noastre, este gustoasă, aromată și pe gustul multora. Vă prezentăm o rețetă de cremă de zahăr ars, simplu de făcut, ce nu necesită mult timp de preparare.

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte;
  • 2 plicuri de zahăr vanilat;
  • 12 linguri de zahăr;
  • 6-8 ouă;
  • 2 linguri de rom;
  • 1/2 linguriță de sare.

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul și vanilia. Ouăle se bat cu mixerul până devin spumă, se adaugă romul și puțină sare. Se toarnă deasupra laptele cald. Se amestecă bine compoziția și se răstoarnă într-o formă tapetată cu 5 linguri de zahăr ars. Se fierbe la cuptor la foc moderat, de preferat la bain-marie. Se lasă să se răcească și după aceea se răstoarnă peste un platou (atenție crema lasă zeamă) și se dă la rece.

Poftă bună la cremă de zahăr ars!

 

Sursa foto: mihaelpd.blogspot.com

Facebook Comments
You may also like
salam de biscuiti
Salam de biscuiți, rețeta rapidă, fără coacere. Un desert savuros
Prăjitură tăvălită prin cocos
Prăjitură tăvălită prin cocos
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Înghețată bio, un deliciu de sezon
Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă
Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă