Home > Diverse > Cum să ai succes profesional. Motivele banale pentru care unii oameni refuză succesul

Cum să ai succes profesional. Motivele banale pentru care unii oameni refuză succesul

///
Comments are Off
Cum să ai succes profesional

Cum să ai succes profesional și de ce unele persoane nu au parte de asta. Motivele banale pentru care unii oameni refuză succesul sunt diverse. Iată câteva dintre ele.

Cum să ai succes profesional și de ce unii nu au parte de asta

Chiar dacă tindem să credem că oricine și-ar dori celebritatea, afirmarea socială sau chiar o simplă funcție de conducere, nu este chiar așa. Foarte mulți oameni evită lucrul acesta, le este frică de succes. Unora le este teamă chiar să viseze la așa ceva, limitați, fiind de anumite programe mentale cu care au crescut.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Iată care sunt câteva dintre motivele pentru care acești oameni se autosabotează. Își limitează șansele și speranțele de a visa spre o viață socială de succes.

Unul dintre motive este teama de a nu putea demonstra că, odată ce au ajuns într-o anumită poziție, vor putea face față. Este vorba de teama că ar putea da greș, eșua sau chiar că nu ar putea să se ridice la nivelul așteptărilor pentru care au fost investiți în funcția sau rolul respectiv. De aceea, mulți dintre oameni evită astfel să evolueze în mediul social, limitându-se la o funcție de subaltern.

Citește și: Ce caută bărbații la o femeie. Ce calități are femeia ideală în ochii unui bărbat

Un alt motiv ar fi faptul că succesul implică automat responsabilități şi eforturi mai mari, precum şi mai mult stres și implicare. Mulți oameni fug de responsabilități și de aceea preferă funcțiile de subaltern.

Alte motive pentru care nu ai succes profesional

Respectul de sine scăzut poate fi un alt motiv pentru care mulți indivizi refuză să viseze că ar putea obține o funcție superioară celei din prezent. Această lipsă de încredere în propria persoană poate fi un factor negativ. Acesta creând falsa impresie că individul nu este suficient de bun pentru a merita o evoluție din punct de vedere profesional și nu numai.

Citește și: Lucruri care te lasă fără energie. Evită să le faci pentru a fi în formă mereu

Motivul ultim pentru a evolua în carieră este atunci când ai atins obiectivul dorit. Practic te complaci acolo, fără să evoluezi pentru a atinge un alt stadiu superior. Ești limitat de gândirea că acela era țelul tău suprem. 

Toate aceste motive sunt practic impuse de subconștient și de multe ori oamenii nu realizează că sunt simple gânduri, care ne limitează evoluția socială.

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )