Home > Diverse > Cum să recunoști oamenii toxici din viața ta

Cum să recunoști oamenii toxici din viața ta

///
Comments are Off
Cum să recunoști oamenii toxici din viața ta

Oamenii toxici ne trag în jos și ne blochează evoluția. În multe situații aceștia sunt egoiști și se folosesc de noi pentru atingerea scopurilor lor.

Cum recunoști oamenii toxici din viața ta

Iată cum recunoști aceste persoane și cum reacționează oamenii toxici, conform trulymind.org

 • Oamenii toxici vorbesc mai mult decât ascultă. Sunt narcisiști și se gândesc în primul rând la ei decât la cei din jur.
 • Sunt complet incapabili să învețe din greșeli, practic ei nu sunt conștienți că fac greșeli și continuă să le facă, fără să conștientizeze gravitatea greșelilor pe care le comit.
 • Sunt persoane care exagerează mult. Dramatizează toate situațiile, ca și cum în jurul lor totul este negru și nu văd deloc și partea bună a lucrurilor, numai pe cea proastă.
 • Sunt adesea persoane obsesive și tind să mintă mult, să manipuleze și să dețină controlul asupra ta.
 • Forțează relațiile. Ei abordează relațiile privind doar din punctul lor de vedere și pun presiune pe partener. Totodată, urmărind ca acesta să facă mereu ceea ce își doresc ei.
 • Totul se rezumă la experiența lor de viață și asta este tot ce contează pentru ei, părerea celuilalt fiind neimportantă.

Oamenii toxici sunt persoanele care îți împiedică evoluția

 • Sunt persoane cărora le place să domine și să dețină controlul într-o relație.
 • Oamenii toxici sunt complet lipsiți de diplomație și de tact, nu le pasă dacă prin ceea ce spun îi rănesc pe ceilalți, se gândesc să le fie doar lor bine.
 • Cunoscându-ți slăbiciunile, te vor ataca și te vor lovi acolo unde te doare mai mult, pentru a avea ei câștig de cauză.
 • Nu te vor încuraja și nici nu se vor bucura pentru reușitele tale, ci, dimpotrivă, vor încerca să pună piedici acolo unde pot, pentru a nu-ți putea câștiga independența și pentru a te ține captiv sub dominația lor, încercând să-ți arate că ai nevoie de ei, că ceea ce ai realizat tu este neimportant.
 • Nu sunt persoane constante, își schimbă atitudinea față de tine în funcție de interesul lor. În anumite zile se pot comporta extrem de mieros, ca în altele să-ți demonstreze exact contrariul, făcându-te chiar să te simți vinovat de lucruri pe care probabil nici nu le-ai comis.

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )