Punctele negre sunt mici pete care apar pe față, de obicei în jurul nasului. Din păcate, este aproape imposibil să previi complet apariția acestora. Însă pot fi controlate prin câteva metode aflate la îndemâna oricui.
Cum să scapi de punctele negre de pe nas
Există diverse măsuri pentru prevenirea și formarea de noi puncte negre, dar și pentru a le elimina pe cele existente. Cu toate acestea, este foarte important să fii atent privind metodele utilizate în mod frecvent, cum ar fi folosirea benzilor pentru pori, deoarece acestea pot avea consecințe nedorite și pot face mai mult rău decât bine.
Citește și: Argila cosmetică, o minune pentru ten
Punctele negre se formează atunci când porii sunt blocați cu sebum, care este uleiul secretat de piele, și particule de praf.
Expunerea la aerul poluat face ca depunerile să se oxideze, rezultând aspectul negru.
Ele se formează de obicei în locurile unde se produce sebum în exces, cum ar fi în jurul nasului, frunții, bărbiei și chiar a umerilor, spatelui și a pieptului.
Citește și: Ulei de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică
Multe metode, deși eficiente în îndepărtarea punctelor negre, pot provoca cicatrici, infecții și iritații atunci când sunt făcute acasă. De aceea trebuie să aveți grijă când recurgeți la orice metodă de curățare a porilor.
Iată câteva metode de curățare și îndepărtare a punctelor negre din piele.
Folosește acidul salicilic
Exfolierea
Exfolierea poate să nu trateze eficient afecțiunile pielii, cum ar fi acneea, dar rămâne o opțiune excelentă pentru combaterea punctelor negre, în special atunci când folosești un produs care conține acizi alfa și beta hidroxi (AHA și BHA).
Creme cu retinoizi
Măștile cu argilă
Peelinguri chimice
Peelingurile chimice sunt frecvent utilizate ca metodă de combatere a semnelor de îmbătrânire, cum ar fi petele apărute odată cu înaintarea în vârstă și liniile fine de expresie. Aceste peelinguri încorporează de obicei AHA sau BHA și funcționează prin îndepărtarea delicată a celulelor moarte ale pielii.
Îndepărtați machiajul zilnic
Pentru a preveni punctele negre evitați să dormiți cu machiaj. Pentru un ten sănătos și curat demachierea este esențială.
Folosiți geluri cu spumă, pentru curățare
Evitați să stoarceți punctele negre
Atenție la benzile exfoliante și la instrumentele de extracție a punctelor negre
Peroxidul de benzoil este ineficient pentru punctele negre
Folosirea peroxidului de benzoil pentru a trata punctele negre este o greșeală. Această substanță reduce eficient inflamația și elimină bacteriile, ajutând în cazul acneei. Cu toate acestea, punctele negre nu sunt cauzate de bacterii. Așadar astfel de creme nu vor avea efect asupra punctelor negre.
Citește și: Infuziile de plante medicinale, ideale pentru tenuri perfecte
Regimurile tipice de tratament pentru puncte negre necesită de obicei șase până la 12 săptămâni pentru a le reduce sau a minimiza în mod eficient aspectul, mai degrabă decât a le elimina complet.
sursa msn.com
sursa foto: captura video