Home > Diverse > Cum să slăbești repede și sănătos. Ce sfaturi dau experții

Cum să slăbești repede și sănătos. Ce sfaturi dau experții

cum să slăbești repede

Cum să slăbești repede și sănătos. Ce sfaturi dau experții despre cum poți pierde în greutate în mod sănătos și relativ repede.

Cum să slăbești repede și sănătos

Contrar zvonurilor, numărarea caloriilor și evitarea carbohidratilor nu sunt intotdeauna pașii de urmat atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Există o mulțime de alte modalități sănătoase și durabile de a ajuta la reducerea greutății. În plus, potrivit experților, pierderea în greutate nu este, de fapt, aceeași cu pierderea de grăsime.

Iată cum poți pierde în greutate repede și sănătos.

Citește și: Ceaiuri pentru slăbit. Cea mai simplă metodă de pierdere în greutate

Beți două pahare de apă înainte de fiecare masă

Nutriționistul Lauren Slayton a declarat, conform Harpers Bazaar, că înainte de masă trebuie să bei două pahare cu apă. Astfel, vei avea senzația de plin și vei mânca mai puțin. Însă, nu este recomandată apa carbogazoasă, deoarece va produce balonare.

Citește și: Apa ținută în vase de cupru, beneficii și proprietăți. Ce spune medicina ayurvedică

Dormiți cel puțin opt ore pe noapte

„Când dormi șapte ore și jumătate până la opt ore de somn, corpul este mai pregătit pentru a diminua hormonii stresului, iar metabolismul se îmbunătățește”, conform sursei precizate.

De asemenea, un supliment de vitamina D3 zilnic vă poate ajuta să dormiți mai bine și, prin urmare, ajută la îmbunătățirea și pierderea în greutate. O teorie este că, atunci când vitamina D3 este scăzută, hormonii foamei cresc. Însă, atunci când aveți un aport necesar de vitamina D3, melatonina, hormonul somnului funcționează mai eficient.

În sezonul cald cel mai bine și recomnadat este să asimilați Vitamina D3 prin expunerea la soare.

Citește și: Beneficiile expunerii la soare. De ce este bine să stăm la plajă

Luați cina mai devreme

Nutriționiștii ne sfătuiesc să luăm cina cu cel puțin două ore înainte de culcare pentru a oferi corpului timp optim pentru a digera, ceea ce duce în cele din urmă la un somn mai bun.

Citește și: Lipsa somnului poate duce la depresie. Ce se întâmplă în organism când nu dormi suficient

„După doar o noapte lipsită de somn, metabolismul se poate schimba atât de mult încât simte nevoia de mai mulți carbohidrați procesați, ceea ce poate duce la supraalimentare”, spune David Ludwig, medic primar și profesor de nutriție la Harvard School of Public Health, conform aceleeași surse.

Evitați alimentele procesate

Evitați alimentele procesate, cum ar fi chipsurile, biscuiții, mezelurile și bomboanele, inclusiv conservele și băuturile energizante, care pot conține sodiu și zahăr. Iar în loc de pâinea albă, optează pentru pâinea din cereale integrale.

Citește și: Alimente nocive pentru sănătate. Sunt prezente în alimentația zilnică a majorității

Cum să slăbești repede – Faceți mișcare

Fie că faceți sport sau doar mișcare zilnică vă va ajuta la arderea de calorii. Cu cât efortul este mai intesn cu atât veți arde mai rapid și mai multe calorii. Așadar, sportul este una dintre cele mai sănătoase și recomandate alegeri pentru pierderea în greutate.

Citește și: Mersul pe jos, beneficii. Ce se întâmplă în corpul tău când mergi pe jos zilnic

Dacă nu aveți timp pentru activitățile sportive sau pentru mișcare, puteți să stați în poziția planșă timp de un minut în fiecare zi. Poziția planșă constă în așezarea pe antebrațe, cu picioarele întinse, orizontal pe sol. Acest exercițiu va tonifia musculatura întregului corp.

Citește și: Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului

Cum să slăbești repede – Renunțați la alcool

Specialiștii susțin  că alcoolul nu numai că vă poate afecta somnul, ceea ce poate afecta metabolismul și declanșa pofta de mâncare dar, de asemenea, duce și la creșterea retenției de lichide.

Citește și: Ce efecte are consumul de alcool în exces asupra consumatorului

Creșteți aportul de proteine și fibre

Proteinele și fibrele ajută atât pentru a stabiliza nivelul zahărului din sânge, cât și pentru că acestea sunt mai greu de digerat și te vor menține sătul pentru mai mult timp. În plus, nu vei simți nevoia de a ciuguli și altceva între mese.

Citește și: Metode de stimulare a metabolismului lent

Luați în considerare postul intermitent

Studiile au arătat că postul intermitent sau renunțarea la anumite mese de peste zi poate avea beneficii extraordinare pentru sănătate. Ideal este să renunțați la masa de seară și să nu mâncați nimic până a doua zi. Acest lucru este benefic pentru sănătate, pe lângă faptul că ajută la slăbit.

Citește și: Postul intermitent, ce presupune și de ce este recomandat. Dr Cezar: nu există medicamente care să aibă beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent

Metode de stimulare a metabolismului lent

Cum poți arde calorii, fără să simți efortul. Nici nu te gândeai la asta

 

 

sursa: Harpers Bazaar

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie

Leave a Reply