Home > Diverse > Cum să-ți detoxifici organismul. Metode la îndemâna oricui

Cum să-ți detoxifici organismul. Metode la îndemâna oricui

///
Comments are Off
cum să-ți detoxifici organismul

Cum poți să-ți detoxifici organismul și să scapi de anumite afecțiuni cauzate de toxinele acumulate în organism. Iată câteva sfaturi utile în acest sens.

Sfaturi despre cum să-ți detoxifici organismul

Organismul este asaltat zilnic de numeroase toxine, pe care le ingerăm odată cu anumite alimente. Cu toate că organismul are un sistem de eliminare prin ficat, rinichi, sistemul digestiv, plămâni și piele. Cu toate acestea o mare parte dintre toxine rămân, nu sunt eliminate, mai ales atunci când unul dintre aceste siteme nu funcționează corespunzățor. În felul acestea se acumulează în corp și pot provoca diverse afecțiuni. Însă aceste acumulări de toxine dau și anumite simptome.

Iată care sunt acestea:

  • senzația continuă de oboseală;
  • iritații la nivelul pielii și apariția acneei;
  • părul și unghiile fragile;
  • durerile de cap nejustificate;
  • problemele digestive și balonările.

Metode de detoxifiere a organismului

Somnul este foarte important. De aceea, trebuie să dormi suficient, deoarece lipsa somnului de noapte are efecte negative asupra organismului. Somnul ajută creierul să se odihnească și organismul să se refacă, de asemenea, să elimine substanțele pe care le-a acumulta pe perioada zilei. Pintre acestea se numără și proteina beta-amiloid, cea responsabilă de apariţia maladiei Alzheimer.

Apa este esențială pentru eliminarea toxinelor din organism. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor și la reglarea temperaturii corpului. De asemenea, ajută digestia și îmbunațățește absorbția substanțelor nutritive. Apa va hidrata organismul, iar toxinele vor fi eliminate prin urină și transpirație.

Renunță la alcool și la produsele de tip fast food, deoarece acestea îți afectează ficatul, care este principalul organ cu rol de filtrare și de eliminare a substanțelor toxice din alimente. Aproximativ 90% din cantitatea de alcool ingerată este metabolizată de ficat. În acest proces este eliminată o substanță numită acetilaldehidă, care este cancerigenă. Astfel că, dacă se consumă alcool în cantitate mare ficatul va fi suprasolicitat și nu va putea elimina această toxină.

De asemenea, produsele de tip fast food afectează ficatul și duc la apariția ficatului gras, încetinind astfel funția hepatică.

Trebuie să consumi cât mai multe probiotice, deoarece sistemul digestiv are, de asemenea, rol de eliminare a toxinelor din organism, iar probioticele ajuta la menținerea sănătății acestuia. Sistemul digestiv ajută şi el la detoxificare, iar pentru a-l menţine sănătos ai nevoie de probiotice.

Sportul este, de asemenea, o metodă excelentă de detoxifiere a organimului. De asemenea, atunci când transpirăm sunt eliminate prin piele toxinele acumulate în organism.

Consumă cât mai multe shake-uri nutritive.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie