Home > Bunele maniere > Cum să-ți transformi copilul într-un adult de succes

Cum să-ți transformi copilul într-un adult de succes

///
Comments are Off
Cum să-ți transformi copilul într-un adult de succes

Cum să-ți transformi copilul într-un adult de succes și ce trucuri trebuie să cunoască orice mamă pentru binele copilului ei.

Cum să-ți transformi copilul într-un adult de succes

Cum poate o mamă să-și transforme copilul într-un adult de succes? Cum îl poate ea influența pentru a deveni un adult responsabil? Sunt întrebări pe care mulți părinți și le adresează, atunci când nu știu cum să procedeze în relația cu copilul. Pentru a fi siguri că o fac în cel mai bun și eficient mod posibil.

Citește și: Ce efecte poate avea asupra copiilor folosirea excesivă a internetului

Uneori intelectul, munca asiduă, responsabilitatea și deciziile bune sunt de fapt o serie de factori care influențează rezultatele bune ale unui copil. Dar, unul dintre factori este chiar mama. Ea joacă un rol esențial în educația copilului și care poate să  îi insufle toate acestea.

Știința are explicație pentru asta

Vorbe de genul: ți-ai făcut temele, ți-ai spălat farfuria sau ți-ai făcut patul, dacă nu, să faci asta chiar acum, sunt doar câteva dintre întrebările care, deși par neimportante, stau la baza formării unui copil responsabil.

Citește și: Obiceiuri necesare pentru copii manierați

Dacă folosești și tu ca mamă aceste întrebări este foarte bine, susțin specialiștii, conform couriousmindmagazine.com. Continuă să o faci, deoarece în spatele oricărui copil de succes stă o mamă pisăloagă, susține aceeași sursă.

Dacă utilizezi această metodă, chiar dacă îți vei supăra copilul pentru moment, acest lucru va fi în beneficiul său pe termen lung. Deoarece rezultatele lui vor fi surprinzătoare în timp. Acest lucru a fost demonstrat de către un studiu realizat pe aproximativ 15.000 de fete, cu vârsta cuprinsă între 13 – 14 ani, în decurs de șase ani, susține sursa deja precizată.

Citește și: Efectele nocive ale telefonului mobil

Cu alte cuvinte, trebuie să ai așteptări mari din partea copilului tău și să-i amintești constant că este capabil să realizeze acele așteptări. Să insișți să continue, să nu cedeze când dă de greu sau când se lovește de probleme care i se par complicate sau nu îi fac mereu plăcere să le rezolve. Stimulându-l mereu și insistând să le facă, acestea îl vor face ca în timp să aibă rezultate bune și șanse mari de succes în viață.

Mama pisăloagă, copil excepțional

Practic, ca o concluzie, a fi o mamă pisăloagă nu este neapărat un lucru rău. Trebuie să fii înțelegătoare, dar nici să oferi prea multă libertate copilului. De asemenea, să nu-i faci viața prea ușoară copilului, oferindu-i totul pe tavă. Acest lucru nu este în avantajul lui ca viitor adult. Copiii trebuie obișnuiți cu responsabilitățile de mici, în funcție de vârstă și după puterile lor. Nu face lucrurile în locul lui și nimic din ceea ce poate face singur.

Citește și: Cei șapte ani de acasă, baza unei societăți civilizate

De asemenea, studiul a arătat că, mamele mai exigente au copii mai responsabili. Iar în rândul adolescentelor cu părinți sau cel puțin mama exigentă și mai puțin permisivă, rata numărului de sarcini în rândul minorelor a fost mult mai mic. Nu este valabil, însă, acest lucru în cazul acelora cu mame mai indulgente.

De asemenea, Daily Mail scrie că, adolescentele, provenite din familii unde părinții sunt neimplicați în educația lor și le oferă prea multă libertate, sunt mai predispuse la abandon școlar timpuriu.

 

sursa: Daily Mail

Facebook Comments
You may also like
Cum să te comporți la un interviu de angajare
Cum să te comporți la un interviu de angajare. Gesturi pe care trebuie să le eviți
Semne că te vrea
Semne că te vrea în viața lui, dar nu spune asta
Ce caută bărbații la o femeie. Cum trebuie să fie femeia ideală pentru orice bărbat
Ce caută bărbații la o femeie. Ce calități are femeia ideală în ochii unui bărbat
De ce nu obții ce îți dorești
De ce nu obții ce-ți dorești. Secretele care te vor scăpa de blocaje în realizarea visurilor