Home > Diverse > Cum știi că te minte. Secretele care îi demască pe mincinoși

Cum știi că te minte. Secretele care îi demască pe mincinoși

///
Comments are Off
Cum știi că te minte. Secretele care îi demască pe mincinoși

Cum știi că te minte, fie partenerul, fie interlocutorul. Iată care sunt secretele care îi demască pe mincinoși.

Cum știi că te minte

Conform site-ului brightside.me, următoarele semne vă vor ajuta să-i demascați pe mincinoșii care se află în fața voastră și cărora le-ați adresat o întrebare.

Citește și: Gesturile care trădează sentimentele și gândurile oamenilor

10. Cum știi că te minte – Dă răspunsuri vagi

Dacă o persoană vă dă un răspuns foarte vag, ar putea fi un semn cum că minte. Încercați să faceți persoana să nu schimbe subiectul. Trebuie să obțineți un răspuns direct, de obicei, dacă răspunde cu da sau nu, înseamnă că acea persoană este sinceră.

9. Râde

Dacă persoana cu care vorbiți începe să râdă atunci când îi adresați întrebarea, deși subiectul nu este tocmai amuzant, este cel mai probabil din cauză că vă minte. Cineva care încearcă să vă înșele va încerca să vă facă să râdeți. Acesta este un semn indirect al mincinoșilor, pentru a vă dezarma și a face conversația mai puțin gravă.

8. Sinceritatea exagerată

Există și o vorbă, care zice că “cine se scuză se acuză…” Așa că unul dintre semnele minciunii este onestitatea exagerată. Adică, atunci când o persoană vă va jura și va promite că nu are nimic de-a face cu situația, este probabil o persoană care minte și încearcă să se ascundă sub falsa onestitate, exagerând cu jurămintele.

Citește și: Strategii în comunicare, pentru a avea un efect pozitiv asupra celorlalți

7. Simpatie

Cel mai dificil este să ai încredere într-o persoană care încearcă să fie simpatică, să-ți intre în grații. Aveți grijă să nu fie doar o capcană. De multe ori, sub o față zâmbitoare și prietenoasă se ascunde un interes.

6. Răspunde la întrebare cu mai multe întrebări

Cineva care vă minte nu vă va da răspunsuri directe. Va încerca să vă adreseze mai multe întrebări legate de întrebarea dumneavoastră. Amintiți-vă că acesta este un semn clar al minciunilor.

Citește și: Ce semnificație au cele mai frecvente gesturi

5. Reticența

Reticența sau reținerea și blocarea bruscă a persoanei la întrebarea adresată sunt, de asemenea, semne că aceasta minte, mai ales dacă întrebarea pe care i-ați adresat-o era una simplă.

4. Joacă teatru

Dacă persoana căreia îi adresați întrebarea pare foarte surprinsă mai mult de 6-10 secunde, ea poate încerca să joace teatru, în felul acesta mințindu-vă. De obicei, o emoție durează între 6-10 secunde, dar dacă după acest interval persoana continuă să pară surprinsă, înseamnă că se preface.

Citește și: Reguli pentru a fi convingător și a obține ce dorești

3. Cum știi că te minte – Ostilitatea

Un ton ostil sau insultele sunt un semn clar al minciunii. Chiar dacă persoana pare destul de vehementă și ridică tonul, încercați să o mai întrebați o dată, cu calm. Un mincinos poate să reacționeze și așa, încercând să scape.

2. Repetarea întrebării

Dacă persoana repetă de mai multe ori întrebarea ta, cu siguranță aceasta minte, dar încearcă să pară amuzată și surprinsă, repetând astfel întrebarea.

Citește și: Strânsul mâinii dă indicii despre personalitatea interlocutorului

1. Cum știi că te minte – Evitarea răspunsului

Dacă persoana evită răspunsul, încercând să vă dea răspunsuri irelevante sau să schimbe subiectul, cel mai probabil încearcă să scape de adevăr.

De asemenea, acordați atenție următoarelor semne și expresii faciale.

Dacă înghite mereu în sec, tușește forțat și are fața rigidă sunt semne că persoanei respective îi este teamă să nu fie prinsă cu minciuna.

O față asimetrică este un alt semn că persoana este neliniștită. De obicei, o persoană liniștită are fața relaxată și în simetrie.

Citește și: Află cum poți mustra sau critica pe cineva fără să-l superi

O persoană care își mișcă ochii dintr-o parte în alta în timp ce vorbește cu tine, dacă nu este rușinoasă, atunci probabil că se numără printre mincinoși.

Dacă se scarpină la nas, la ureche sau la sprâncene, în timp ce vă răspunde, este posibil să vă mintă.

Dacă privește în jos și își scutură capul, de asemenea, posibil să aveți de-a face cu mincinoși.

Ce trebuie să știi despre persoanele sincere

Dacă o persoană zâmbește sincer, natural, atunci și ochii acesteia vor zâmbii. Așadar, dacă o persoană zâmbește cu adevărat sincer, atunci trebuie să-i vezi ridurile de expresie formate la colțurile ochilor, iar ochii acesteia trebuie să fie puțin întredeschiși.

 

sursa brightside.me

sursa foto: visualhunt.com

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )