Home > Diverse > Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat. Ce spune Ana Maria Ducuță

Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat. Ce spune Ana Maria Ducuță

///
Comments are Off
Cum trebuie să se comporte o femeie în relație

Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat. Ce spune Ana Maria Ducuță, autoarea unor cărți de dezvoltare personală, despre relația dintre doi parteneri și cum ar trebui să se comporte femeia pentru a avea o relație echilibrată.

Cum trebuie să se comporte o femeie în relația cu un bărbat

Într-o relație cu un bărbat, o femeie nu ar trebui niciodată să se comporte cu el precum mama lui. Să nu se erijeze niciodată în educatoarea bărbatului cu care se află într-o relație.

Citește și: Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul

Astfel de comportament poate să apară, conform specialistului, atunci când o femeie se află în relație cu un bărbat care nu are răbdarea, maturitatea și inteligența emoțională să participe la relație așa cum își dorește ea. Astfel, femeia încearcă să-l învețe pe partener acele lucruri pe care le consideră ea deficitare în comportamentul partenerului.

Ana Maria Ducuță consideră că o astfel de perspectivă este greșită, deoarece nu putem vorbi despre rolul de formare într-un cuplu. O astfel de abordare va face din relația lor un joc de putere, deteriorând relația.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru a avea o relație de cuplu armonioasă

De asemenea, specialista în relații consideră că femeia nu ar trebui să-i impună partenerului ca acesta să facă activități pe care ea le consideră interesante și care-i fac ei plăcere.

În orice relație trebuie să existe libertatea de a alege, susține autoarea, fiind firesc ca bărbatului cu care ești într-o relație să nu-i placă mereu activitățile care îți plac ție.

„O relație ca să funcționeze bine are nevoie să respire. Un bărbat te poate trăda și atunci când vă uitați la telenovela ta preferată. Nu este nevoie să fie plecat ca să te trădeze. Poate să fie lângă tine și să se gândească și să iubească pe cu totul altcineva. O relație este ținută de profunzimea conexiunii pe care doi oameni o împart. De cât de des se întâlnesc ei în gândire, în simțire, în ceea ce ei trăiesc în interiorul lor.”, susține Ana Maria Ducuță.

Alte sfaturi de la Ana Maria Ducuță 

Un alt sfat pe care îl oferă autoarea, este acela de a nu încerca să-l transformi pe bărbatul de lângă tine într-o verisiune a ta și să nu încerci să-i arați că ai fi altceva decât ceea ce ești. Spre exemplu, la prima întâlnire încearcă să fii tu pentru a vedea dacă bărbatul acela se potrivește cu versiunea ta. Nu încerca să-i oferi o versiune falsă despre ceea ce reprezinți tu, pentru că acest lucru ar putea să creeze așteptări din partea partenerului și totodată dezamăgiri, dacă nu te vei ridica de fiecare dată la nivelul așteptărilor pe care tu le-ai creat, în ceea ce te privește.

Citește și: Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți

„Dacă un bărbat este potrivit pentru tine te va plăcea pentru ceea ce ești. Niciodată un om cu care ai o conexiune nu ar vrea ca tu să fii altfel. Tu ai conexiunea cu un om pentru că tu fix așa ești. Iar dacă un om nu poate să pătrundă acolo unde ești tu, nu poate să te placă așa cum ești tu, este foarte simplu, nu este omul tău, nu este potrivit pentru tine, înseamnă că tu ai niște nevoi emoționale diferite față de acest bărbat.”, a mai spus Ana Maria Ducuță, pe contul său de Youtube.

Citește și: Ce caută bărbații la o femeie. Ce calități are femeia ideală în ochii unui bărbat

Urmăriți mai multe sfaturi despre acest subiect accesând clipul video de mai jos.

 

 

 

sursă foto: Captură video/ Ana Maria Ducuță YouTube

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )