Home > Diverse > De ce cade părul. Cauze care duc la pierderea podoabei capilare

De ce cade părul. Cauze care duc la pierderea podoabei capilare

///
Comments are Off
De ce ne cade părul

De ce cade părul este una dintre întrebările frecvent întâlnite, mai ales în cazul femeilor. Iată care sunt cauzele cele mai întâlnite ale acestei afecțiuni.

De ce ne cade părul?

Conform doctorului Mihai Motora, prezent în cadrul unei emisiuni TV, este normal să ne cadă zilnic câteva zeci de fire de păr, fără ca să ne facem probleme. Însă, îngrijorarea ar trebui să apară în momentul în care ne trezim cu foarte mult păr căzut pe pernă sau când facem duș.

Citește și: Cafeaua, elixir pentru sănătate. Ce beneficii aduce consumul acesteia

Conform sursei, în cazul bărbaților, principala cauză de pierdere a părului este de natură ereditară, fiind cunoscută ca alopecia androgenă, mai exact chelia de cauză genetică.

În cazul femeilor această cauză genetică se manifestă mai rar, într-un procent de aproximativ 20% dintre cazuri. Însă, în situația doamnelor este mai complicat, deoarece cauzele căderii părului pot fi multiple. De exemplu cauzele hormonale, după o sarcină sau problemele cu glanda tiroidă.

Stresul accelerează căderea părului

De asemenea, stresul accelerează căderea părului, deși conform specialistului, aceasta nu este o cauză în sine. De obicei părul căzul din cauza stresului poate fi recuperat după ce trecem de perioada stresantă care a dus la această afecțiune. Însă, în cazul părului pierdut genetic trebuie știut faptul că nu mai poate fi recuperat niciodată.

Citește și: Vitamine pentru păr. Ce trebuie să consumi pentru un păr sănătos

La bărbați pierderea părului din cauze genetice are loc în zonele fronto temporale, adică deasupra frunții, de o parte și de alta, și în zona vertexului, adică în mijlocul capului, puțin în spate. În cazul femeilor, acestea pot pierde păr din cauze genetice, la nivelul zonei centrale a capului, adică deasupra frunții, dar central, precum „o cărare pe mijloc”, subliniază doctorul.

Conform aceleași surse, leacurile băbești nu sunt prea funcționale în astfel de situații. Singurele soluții pentru stoparea căderii părului ar fi tratamentele medicamentoase sau intervențiile chirurgicale care constă într-un transplant de păr.

Citește și: Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea

În cazul unei predispoziții la alopecie genetică trebuie știut faptul că aceasta poate fi prevenită. Spre exemplu, în cazul unui tânăr al cărui tată suferă de alopecie, se pot lua măsuri prin administrarea unor tratamente. Acestea vor prevenii, ulterior, ca afecțiunea să se manifeste și să fie moștenită și de fiul predispus la asta.

Citește și: Cum să arați tânără chiar și după 50 de ani. Secretele femeilor japoneze

Însă, tratamentul ar trebui administrat pe termen lung, susține doctorul, în cadrul aceleași unei emisiuni.

 

sursa foto: Pixabay.com

Sursa: Pro Tv, „Vorbește Lumea”

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Moda în sala de sport: Tendințele sezonului primăvara/vară 2024
Moda în sala de sport: Tendințele sezonului primăvara/vară 2024
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt