Home > Destinații > Definește fericirea printr-o vizită la Barcelona

Definește fericirea printr-o vizită la Barcelona

///
Comments are Off
Definește fericirea printr-o vizită la Barcelona

Barcelona este un oraș care are atât de multe de oferit. Astfel că, o persoană care își propune să îl viziteze pentru câteva zile, se poate afla în dificultate, în vederea balansării oportunităților și a timpului avut la dispoziție.

Dar, fie că este vorba despre un împătimit al istoriei, de cineva interesat să guste cât mai mult din cultura culinară sau de o persoană care își dorește să se identifice pentru câteva zile ca localnic și mai puțin ca turist, fiecare poate pleca de acolo cu un vis împlinit.

Barcelona, un oraș magnific

Barcelona, casa lui Gaudi și a tuturor celor care preferă să o definească în acest mod, este una dintre cele mai populare destinații ale lumii. Tocmai pentru că oferă acel pachet complet la care visează orice călător. Are varietate, profunzime, cultură vastă, o bucătărie bogată și împreunează perfect peisajul relaxat, dominat de plajă, cu toate caracteristicile unei metropole artistice.

Atunci când localnicii spun că orașul lor are de toate, cu siguranță, pot aduce argumente obiective. De la plajă la munte, de la surfing la snowboarding, de la alimente mediteraneene la unul dintre cele mai bune cluburi de fotbal din lume, FC Barcelona. Are, de asemenea, o istorie lungă și este plin de atracții emblematice.

Multe dintre atracțiile de top ale orașului sunt grupate în jurul centrului vechi, care este tocmai cel mai bun loc pentru a-și începe explorarea vizitatorii, care își doresc să descopere noul în propriul ritm.

Una dintre cele mai populare atracții din Spania, Sagrada Família, este o bazilică catolică proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí. Artistul celebru pentru utilizarea stilului arhitectural cunoscut sub numele de modernism catalan. Aceasta este în construcție de peste 100 de ani. Și așteptările sunt ca lucrările să nu fie finalizate nici în următorii douăzeci. Dar originalitatea și grandoarea design-ului său atrag peste 3.000.000 de vizitatori în fiecare an. Chiar dacă se formează zilnic cozi lungi, merită așteptarea, deoarece interiorul este magnific.

citește și: Iordania, o destinație exotică

Barcelona, o destinație de vizitat

Catedrala Gotică merită, de asemenea, să fie vizitată, dar de cele mai multe ori este confundată cu Sagrada Família. Aceasta mai poartă numele de La Seu, iar fațada sa este decorată cu turle falnice și gargui decorative. Interiorul este luminat de candelabre grandioase, iar sub altar se află o criptă cu moaștele Sfintei Eulalia. Această Sfântă se numără printre sfinții protectori ai Barcelonei.

O altă minune modernistă, proiectată de Antoni Gaudí, Casa Batlló, este o fostă casă construită pentru familia Batlló, în secolul al XIX-lea. Datorită aspectului său neobișnuit, bogat în curbe, forme naturale și o fațadă care înfățișează o cvasi-reptilă, a primit denumirea de Casa Diavolului sau Casa Dragonului.

În prezent aici se desfășoară unele dintre cele mai importante evenimente din Barcelona, datorită unicității sale, a amplasării și a facilităților pe care le oferă. Această deschidere către public a început în 2002. Fiind declarat anul internațional al lui Gaudí, deoarece atunci s-au împlinit 150 de ani de la nașterea sa.

Atracții în aer liber

citește și: Dubai, orașul viitorului

Parcul Güell este una dintre cele mai populare atracții în aer liber ale Barcelonei și, totuși, ceea ce puțini oameni știu, este că a fost conceput inițial pentru a fi un imobil de locuințe revoluționar. Antoni Gaudí și patronul/prietenul său, Eusebi Güell, au achiziționat inițial zona și și-au început construcția pe un model de casă. Când nimeni nu a investit în proiect, în cele din urmă l-au abandonat, fiind donat ulterior Consiliului local. Acesta l-a transformat într-un parc public.

Parcul Ciutadella este un alt loc idilic și probabil cea mai verde oază din tot amalgamul marelui oraș. Invită la relaxare și reconectare cu natura, la plimbări lungi și la picnicuri. Aici se găsesc multe muzee, monumente, lacuri și fântâni arteziene, dintre care Cascada este cea mai opulentă. Aceasta există în toată splendoarea sa din anul 1881, dar de-a lungul timpului a primit înfrumusețări.

citește și: Cappadochia, tărâmul selenar

Muzee, în Barcelona

La capitolul muzee, cap de listă este MACBA, Muzeul de Artă Modernă, considerat și una dintre cele mai importante instituții de acest gen din Europa. Muzeul a fost proiectat de arhitectul american Richard Meier și inaugurat în 1995. De atunci a găzduit expoziții ale unora dintre cei mai buni artiști ai secolelor XX și XXI.

citește și: Petra, orașul de piatră

Un alt muzeu emblematic este Muzeul Picasso. Marele artist s-a mutat la Barcelona de mic și a participat la prestigioasa școală de artă La Llotja, înainte de a achiziționa primul său studio în cartierul gotic. Orașul a rămas un loc important pentru artist pe tot parcursul vieții sale, iar Muzeul Picasso este mărturia acestei relații importante.

Cel mai plăcut loc al celor care iubesc să se plimbe și să se piardă în aglomerație ar putea fi cea mai emblematică stradă din Barcelona, La Rambla. Un bulevard mare care se întinde de la Piața Catalunya până la malul mării. Acesta a marcat inițial marginea centrului orașului în timpul Evului Mediu, iar mai târziu a devenit o stradă populară, plină de cafenele și magazine.

Epicentrul turismului în Barcelona

Tot aici se află și piața alimentară La Boquería, care de multe persoane este considerată epicentrul scenei turismului din acest oraș spaniol. Deschisă de la 8 dimineața la 8 seara, această piață plină de viață a fost construită pe ruinele unei mănăstiri vechi numită Sant Josep. De aici provine și numele complet, Mercat de Sant Josep de la Boqueria. Originile sale merg departe, în jurul anilor 1200, când a început ca o piață în aer liber și abia în anii 1900 a fost inaugurat acoperișul metalic.

citește și: Minunea de pe râul Iordan

Toate aceste obiective interesante stau drept dovadă că niciun vizitator nu va putea spune că nu are parte de zile pline și atmosferă vibrantă. Barcelona nu doarme niciodată. Fie că e zi sau noapte, atunci când scena muzicii internaționale a DJ-lor de top schimbă fața orașului. Vară sau iarnă, vibe-ul bun nu dispare niciodată. Dar, în cazul în care cineva își dorește să meargă acolo pentru un anumit eveniment, există o varietate din care se poate alege în fiecare lună a anului.

Atracție în Barcelona

Renumitul festival de muzică Sónar, care are loc în fiecare an în timpul verii, îmbină muzica, tehnologia și creativitatea, pentru a oferi o experiență unică participanților. Festivalul Internațional de Film de Autor D’a, rezervat pentru primăvară, explorează cinematografia curentă mondială și oferă o panoramă internațională a celor mai bune filme contemporane.

Tot în acest plan al evenimentelor, domeniul sportiv este reprezentat de meciuri de fotbal ale echipelor cu renume internațional. Iar pentru anul 2020, campionatul PokerStars Players NL Hold’em a ales, de asemenea, Barcelona ca gazdă. Fanii de toate categoriile pot găsi o modalitate de a-și hrăni entuziasmul lor pe acest teritoriu iberic.

Chiar și pentru persoanele care nu iubesc fotbalul este bine de știut că stadionul Camp Nou, casa echipei FC Barcelona este și cel mai mare stadion de fotbal din Europa. Vizitarea acestuia merită o experiență completă, care să cuprindă un tur ghidat al spațiului enorm. Dar și a Muzeului FC Barcelona, unde se găsesc trofee, cămăși de fotbal originale și alte obiecte memorabile.

Atracții culinare de neratat

În acest oraș, în care mâncarea poate fi la fel de interesantă ca și arhitectura. experiențele culinare pot fi inedite atât la mic-dejun și prânz, cât și la cină. Cu puțină planificare în prealabil, oricine se poate delecta cu o paella savuroasă. Un vin catalan care să creeze una dintre cele mai formidabile amintiri ale papilelor gustative și niște tapas servite în compania unor amigos.

citește și: Paella, o mâncare plină de savoare

Cu atât de multe de oferit, se poate spune cu certitudine că Barcelona este un oraș pe cât de bogat, pe atât de darnic. Nimic din ceea ce se află în acest ținut minunat nu merită a fi ratat. Dar, orice bucățică se bucură de calitate, ceea ce înseamnă că atunci când timpul nu permite, focusul e mutat de pe cantitate, acolo unde se pot crea cele mai intense amintiri.

 

Facebook Comments
You may also like
Desculți Prin Dumbravă sau regăsirea lucrurilor simple și frumoase - un eveniment marca Dumbrava Vlăsiei în colaborare cu Radio România Cultural
Desculți Prin Dumbravă sau regăsirea lucrurilor simple și frumoase – un eveniment marca Dumbrava Vlăsiei în colaborare cu Radio România Cultural
Cele mai mari dezastre naturale din lume
Cele mai mari dezastre naturale din lume, care au avut loc de-a lungul istoriei
Locuri abandonate de pe Pământ care te vor lăsa mut de uimire
Locuri abandonate de pe Pământ care te vor lăsa mut de uimire | Foto
Locuri de vizitat în România
Locuri de vizitat în România. Unde să mergi vara aceasta în concediu