Home > Diverse > Echinocțiul de primăvară. Ce semnificație are această zi

Echinocțiul de primăvară. Ce semnificație are această zi

///
Comments are Off
Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua devine egală cu noaptea

Echinocțiul de primăvară are loc în jurul datei de 20 martie, acesta semnificând momentul când ziua devine egală cu noaptea. Acest fapt este valabil în orice loc de pe planeta noastră și se datorează poziției soarelui exact pe ecuatorul ceresc. În anul 2021, echinocțiul de primăvară are loc pe data de 20 martie, la ora 11.37, ora României.

Ce semnificație are echinocțiul de primăvară

  • Termenul de echinocțiu îşi are originea în latinescul „aequinoctium”, care este un cuvânt compus din „aequus”, ce semnifică egal și din cuvintele „nox și noctis”, care înseamnă noapte.
  • Echinocțiul are loc de două ori pe an, primăvara și toamna, când soarele traversează ecuatorul ceresc. Primăvara soarele traversează din emisfera cerescă sudică în cea nordică, în jurul datei de 20 martie, iar a doua oară este atunci când acesta traversează din emisfera nordică către cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie.
  • Conform Observatorului Astronomic, atunci când are loc echinocțiul de primăvară în emisfera nordică a Pământului, în emisfera sudică are loc echinocțiul de toamnă.
  • Din momentul când are loc echinocțiul, durata zilei începe să crească treptat, iar a nopții să se micșoreze. Acest lucru se întâmplă până la solstițiul de vară (21 sau 22 iunie), când va fi cea mai scurtă noapte din an.
  • În zonele polare de echinocțiu începe spectaculosul fenomen astronomic, numit noaptea polară. Astfel, la polul nord începe lunga zi polară, iar la polul sud, lunga noapte polară ambele având o durată de aproximativ 6 luni.
  • Ziua când are loc echinocțiul este considerată începutul primăverii astronomice. Astfel, echinocțiul de primăvară este asociat cu începerea anului agrar și cu renașterea naturii. Este un bun prilej de a alunga energiile negative, acumulate pe perioada anotimpurilor în care „natura a murit”, și de a te încărca cu pozitivitatea dată de începutul unui nou ciclu de viață. Iar egalitatea dintre noapte şi zi simbolizează o stare de armonie şi echilibru, de împăcare între natura exterioară şi cea interioară a fiecăruia.
  • Astrologic, echinocțiul marchează trecerea de la un ciclu zodiacal la altul, el având loc la trecerea Soarelui din zodia Peştelui în cea a Berbecului.
  • Conform religiei creştine, Paştele se sărbătoreşte în prima duminică după prima Luna Plină de după echinocțiu.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Horoscopul 2024. Ce spune astrologul Alexandra Coman despre fiecare zodie în parte
Horoscopul 2024. Ce spune astrologul Alexandra Coman despre fiecare zodie în parte
Plante protectoare în funcție de zodie. Ce spune astrologul Alexandra Coman
Plante protectoare în funcție de zodie. Ce spune astrologul Alexandra Coman
cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și salva copiii
Povestea tragică a unei mame care a ales să fie considerată cea mai urâtă femeie din lume, pentru a-și întreține copiii
Zodiacul maiaș. Ce caracteristici au zodiile, conform astrologului Cristian Pompei
Zodiacul maiaș. Ce caracteristici au zodiile, conform astrologului Cristian Pompei