Home > Diverse > Elvis Presley, o legendă unică. Lucruri mai puțin știute despre regele rock ‘n roll

Elvis Presley, o legendă unică. Lucruri mai puțin știute despre regele rock ‘n roll

///
Comments are Off
sursa foto: alphacute.com

Elvis Presley, regele rock ‘n’ roll este considerat ca fiind una dintre cele mai mari personalități culturale ale secolului XX. În timp ce legenda sa a rămas vie în memoria fanilor, viața sa personală a fost plină de secrete. Sigur nu știați din ce cauza purta mereu gulere înalte sau că regele a avut un frate geamăn.

Lucruri mai puțin știute despre regele rock ‘n roll

 Elvis nu avea părul negru așa cum îl știa toată lumea

Elvis în copilarie alaturi de mama lui/ sursa foto:elvis-history-blog.com

Elvis Presley era renumit pentru multe lucruri, dintre care unul era părul său negru intens. Dar, de fapt, nu aceasta era culoarea sa naturală. Regele s-a născut blond și a început să-și vopsească părul de la o vârstă fragedă, pentru a arăta mai îndrăzneț. Destul de amuzat, Elvis a mărturisit la un moment dat că a folosit inițial vopsea neagră pentru pantofi pentru a-și schimba culoarea la păr.

Elvis alaturi de parintii lui/sursa foto: quora.com

Elvis s-a căsătorit o singură dată

Elvis Presley și Priscila/ sursa foto: usatoday.com

Elvis era cunoscut ca fiind un bărbat extrem de curtat și mereu înconjurat de femei, dar cu toate acestea el s-a căsătorit doar o dată în viață, iar aleasa lui a fost Priscilla Beaulieu. S-au cunoscut în 1959, când el avea 24 de ani, iar ea avea doar 14 ani. În ciuda diferenței de vârstă, cei doi s-au îndrăgostit imediat și s-au căsătorit în 1967. În ochii publicului au format un cuplu adorabil.

Elvis nu și-a văzut niciodată soția fără machiaj

Priscilla a declarat că, atunci când era cu Elvis, ea trebuia să fie mereu machiată, deoarece regele voia să o vadă mereu perfectă.  De asemenea, ea a dezvăluit într-un interviu că „el nu a vrut niciodată să mă vadă îmbrăcându-mă„. El a vrut să vadă rezultatul final.

Relația lor s-a înrăutățit după ce s-a născut copilul lor

Din păcate, la fel ca multe alte căsătorii ale celebrităților, uniunea oficială a cuplului nu a durat mult. De fapt, la scurt timp după ce s-au căsătorit, relația lor a început să se deterioreze. Potrivit Priscillei, ei s-au îndepărtat după ce s-a născut fiica lor Lisa Marie. În cele din urmă, cei doi s-au despărțit în 1972.

citește și: Sfaturi profunde de viață, lăsate de Marin Preda

Elvis a fost un germofob

Regele rock ‘n’ roll-ului era îngrozit de germeni și nu-i plăcea să mănânce în casele altora, așa cum a spus Priscilla prezentatorului de emisiuni Jonathan Ross, în 2015. Iar când o făcea, folosea propriile tacâmuri. Mai mult, Priscilla a dezvăluit că regele alegea să bea în partea unde e amplasat mânerul canilor, pentru că știa că nimeni nu va bea vreodată în acea parte.

Elvis avea un cimpanzeu de companie

Rege al rock’n’roll-ului, Elvis deținea un cimpanzeu activ numit Scatter. Numele nu ar fi putut fi mai potrivit, deoarece îi plăcea să alerge la petrecerile lui Elvis, să țipe și să sperie oaspeții. Se pare că Scatter a învățat câteva trucuri obraznice, care le nemulțumeau pe prietenele lui Elvis.

Elvis iubea armele

Elvis Presley iubea armele poate la fel de mult pe cât îi plăcea muzica. Deținea o colecțe de arme, dar era departe de a fi un proprietar responsabil. Cântărețul Tom Jones a spus că a găsit odată o armă pe care Elvis o aruncase, precum ar fi făcut cu orice lucru obișnuit, într-un dressing. Fosta iubită a lui Elvis, Ginger Alden, a mai spus că regele a tras odată cu arma într-un televizor, în timp ce era furios.

Elvis a fost băiatul mamei

Elvis si mama lui/ sursa foto: express.co.uk

S-ar putea să vă surprindă să auziți că Elvis a fost băiatul mamei. Regele era extrem de apropiat de mama sa, Gladys.  Asta ar putea explica de ce căsătoria lui Elvis și Priscilla a luat sfârșit, după ce au avut un copil. Psihologii au speculat că, datorită adorației față de propria mamă, i-a fost greu să se culce cu o femeie care avea un copil.

De ce a purtat Elvis întotdeauna guler înalt?

sursa foto: lonelyplanet.com

Ai observat vreodată că Elvis a purtat întotdeauna gulerele înalte? Lisa Thompson, una dintre fostele sale prietene, a dezvăluit motivul în memoriile sale din 2016, A Little Thing Called Life. Aici scria că regele fusese nemulțumit în legătură cu „gâtul lui subțire, ca de pui”, iar acest complex ar fi apărut încă din copilărie, de când părinții l-au tachinat astfel.

citește și: Demi Moore, apariție fierbinte pe coperta unei reviste celebre

Elvis Presley a avut un frate geamăn care s-a născut mort

Poate, un fapt mai puțin cunoscut despre Elvis, este că a avut un frate geamăn, Jesse Garon, care s-a născut, din păcate, mort. Jesse a fost pus într-o cutie de pantofi și îngropat într-un mormânt nemarcat, deoarece asta era tot ce își putea permite familia la vremea respectivă. Acest lucru l-a bântuit în mod clar toată viața pe Elvis, căutând ulterior locul de odihnă al lui Jesse. Dar, nu l-a găsit niciodată.

A avut încredere într-un singur frizer

Elvis Presley avea încredere într-un singur bărbat care se ocupa de tunsoarea lui, iar acel bărbat era domnul Gill, care era și stilistul mamei sale Gladys. Domnul Gill era gata să călătorească oriunde pentru a-i tunde părul lui Elvis. În mod ciudat, domnul Gill a păstrat multe dintre tunsorile lui Elvis și ulterior le-a scos la licitație după moartea sa.

Lui Elvis îi plăcea să se deghizeze în polițist

Elvis și-a iubit fanii atât de mult, încât deseori a recurs la diverse cascadorii pentru a-i surprinde. Potrivit Priscilei Presley, Elvis se îmbrăca uneori în polițist, oprea mașinile pe drum și îi dădea șoferului un „bilet” cu autograful său. Ceea ce făcea regele, deși era inofensiv, era cu siguranță ilegal. Din fericire, regele a primit o insignă adevărată de polițist mai târziu.

Elvis a angajat un imigrant ilegal

Elvis a angajat un imigrant ilegal, colonelul Tom Parker, ca manager al lui. Parker s-a născut în Olanda și nu a devenit niciodată cetățean american, după ce s-a mutat în Statele Unite. Dar, asta nu a contat pentru Elvis. Abilitatea sa de a vinde a contat. Și Parker nu l-a dezamăgit niciodată pe Elvis. În consecință, Elvis l-a răsplătit mai mult decât corect, i-a oferit lui Parker până la 50% din câștiguri, până la sfârșitul vieții sale.

Elvis a recurs la un lifting facial la 40 de ani

Nu este ceva neobișnuit ca vedetele să fie supuse unei intervenții chirurgicale plastice pentru a-și menține aspectul tânăr. La vârsta de 40 de ani, Elvis a recurs la un lifting facial, potrivit fostei sale iubite Linda Thompson. S-a spus că ar fi fost singura operație pe care regele a făcut-o, pentru a-și păstra aspectul tânăr.

Elvis și-a vopsit genele negre

După cum am menționat mai devreme, legenda rockului avea părul blond natural, dar își vopsea podoaba capilară în negru. Deci, are sens că și-a vopsit și genele negre. Cu toate acestea, acest obicei i-a cauzat lui Elvis multe probleme de sănătate sprea finalul vieții.

citește și: Cupluri celebre, cu diferență mare de vârstă între parteneri

 În ultimii săi ani regele abia mai putea mânca

Superstarul rock a trăit, fără îndoială, o viață plină de farmec în anii tinereții, în timp ce zilele sale ulterioare au fost departe de a fi frumoase. Pe baza relatării fratelui său vitreg, David Stanley, în acel moment, Elvis adormea ​​adesea la mijlocul mesei și se sufoca cu mâncarea. Stanley a fost cel care l-a salvat de multe ori de la înecul cu alimente.

Regele a avut parte de funeralii modeste

Regele a murit pe 16 august 1977 și este firesc ca unii să se fi așteptat la o înmormântare mare pentru el, una care să se potrivească cu petrecerile sale grandioase. După cum s-a dovedit, pe lângă familia și prietenii săi, doar trei vedete au venit să-l vadă. George Hamilton, Ann-Margret și James Brown au fost aceștia. Poate că asta era în concordanță cu ceea ce spusese Priscila: „Elvis era un singuratic”.

sursa foro:hermoments.com

Graceland, locuința regelui rock’n roll-ului a devenit muzeu

După ce Elvis a murit, Graceland a devenit un conac controversat din cauza problemelor sale financiare. Bancherii au vrut să-l vândă, dar Priscilla avea alte planuri. Ea credea că deschiderea casei pentru public va aduce mai mulți bani decât vânzarea ei, iar asta ulterior s-a dovedit adevărat. Casa a devenit acum un reper istoric național al SUA.

 

 

SURSA: alphacute.com

sursa foto principal: biographi.com

 

 

Facebook Comments