Home > Rețete culinare > Fondant de ciocolată albă

Fondant de ciocolată albă

///
Comments are Off
Fondant de ciocolată albă

Vă recomandăm un desert delicios și ușor de preparat, fondant de ciocolată albă. Acesta este potrivit atât pentru ocazii speciale, chiar și pentru masa de Crăciun sau cea de Revelion, cât și pentru zilele obișnuite.

Ingrediente:

  • 2 ouă și un gălbenuș;
  • 65 g unt nesărat;
  • 40 g zahăr pudră;
  • 2 linguri de făină;
  • 150 g ciocolată;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • înghețată de vanilie.

Mod de preparare

Se bat ouăle, galbenușul, zahărul, făina și extractul de vanilie, până se omogenizează. Ciocolata se topește împreună cu untul și se toarnă peste celelalte ingrediente, se amestecă până se întrepătrunde bine totul. Formele în care urmează să turnăm compoziția se ung cu unt și se umplu 3/4. Formele trebuie acoperite cu folie alimentară și date la rece pentru 1 oră. După ce trece ora le scoatem și le coacem timp de 10 minute la 180 grade C.

Se servește cu înghețată de vanilie.

Poftă bună la fondant de ciocolată albă !

Facebook Comments