Home > Diverse > Gimnasta Andreea Răducanu reacționează în cazul Simonei Halep: ‘În zilele noastre sportivul trebuie să răspundă pentru ce se află în organismul său’

Gimnasta Andreea Răducanu reacționează în cazul Simonei Halep: ‘În zilele noastre sportivul trebuie să răspundă pentru ce se află în organismul său’

///
Comments are Off
Andreea Răducanu, despre cazul Simonei Halep

Gimnasta Andreea Răducanu a reacționat în cazul Simonei Halep. Sportiva, care în anul 2000 a pierdut aurul olimpic după o testare antidoping, face destăinuiri după 22 ani de la trista întâmplare.

Confesiunea Andreei Răducanu, la 22 de ani de la nefericitul eveniment

Andreea Răducanu, fosta gimnastă care în anul 2000 a pierdut aurul olimpic la Jocurile Olimpice de la Sydney, din cauza unui medicament pentru răceală, a postat următorul mesaj pe contul său de Facebook. Sportiva aduce lămuriri cu privire la ce s-a întâmplat la vremea respectivă. Totodată, își arată solidaritatea față de Simona Halep.

Citește și: Ștefan Bănică, declarații despre continuarea filmului Liceenii: Iar acum toată lumea mă sună să mă întrebe dacă e adevărat

„Dragi prieteni,
Sunt situații în viață când e mai înțelept să taci. De câteva zile mi se cere în mod repetat opinia referitoare la situația nefericită în care se află Simona Halep, după testul pozitiv. Oamenii cred că toate cazurile de doping sunt la fel sau că totul se întâmplă după un tipar. Nimic mai greșit! Fiecare caz își are particularitățile sale și trebuie tratat ca atare.

„O situație similară a fost și în cazul patinatoarei de 16 ani, din Rusia, Kamila Valieva, când presa internațională m-a solicitat să comentez situația acestei sportive. Am spus-o și atunci, repet și acum: pot să vorbesc oricând, cu toate detaliile, despre cazul meu, care este realmente unic. A fost un fapt fără precedent, care m-a marcat profund atât pe mine, cât și pe cei care m-au susținut în competiții.”

Citește și: Doctor Adina Alberts, mesaj controversat transmis Deliei, pe FB. Ce replici i-au dat internauții

„Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora”

Sportiva a povestit pe Facebook despre nedreptatea care i s-a făcut în urmă cu 22 de ani, când i-a fost retras titlul de campioană olimpică, din cauza unei pastile pentru răceală. Substanța pe care o conținea medicamentul administrat era permisă, însă într-o cantitate mai mică, spune gimnasta. De asemenea, ea mai susține că a plătit pentru greșelile altora.

„Iată, după 22 de ani de la trista întâmplare când mi-a fost retras titlul de campioană olimpică la individual-compus, din cauza unei pastile pentru răceală, încă mai vorbim despre acea nedreptate.
Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora sau chiar pentru ego-ul lor. Exact asta am simțit la Sydney, unde membri din comisia care a judecat cazul meu au recunoscut că nu era un caz de dopaj, ci pur și simplu o eroare medicală.

Pseudoefedrina (un derivat al efedrinei) se găsește în toate medicamentele pentru răceală și gripă. Mi-ar plăcea să rețineți 2 detalii importante cu privire la cazul meu: 1 – Pseudoefedrina NU ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PERFORMANȚA SPORTIVĂ. În traducere, nu am câștigat medalia de campioană olimpică datorită ei și 2 – PSEUDOEFEDRINA NU ERA INTERZISĂ ÎN LISTA FEDERAȚIEI INTERNAȚIONALE DE GIMNASTICĂ ȘI NICI ÎN LISTA CIO. Însă pe lista CIO era permisă într-o cantitate foarte mică. De ce tocmai acea cantitate? Nu cred că știe nimeni cu exactitate, pentru că nu s-a făcut niciun fel de studiu înainte de a fi inclusă pe lista substanțelor interzise, în cantitatea respectivă.”

Citește și: Elvis Presley, o legendă unică. Lucruri mai puțin știute despre regele rock and roll

„Să nu uităm că eu cântăream doar 37 de kg”

Andreea Răducanu mai scria în postare despre faptul că, dacă avea cu trei kilograme în plus, la vremea respectivă, concentrația substanței din medicamentul administrat nu ar mai fi depășit limita admisă.

„Să nu uităm că eu cântăream doar 37 de kg la momentul acela. Probabil dacă aveam măcar 40 de kg, concentrația medicamentului primit chiar înainte de concurs nu ar mai fi depășit limita permisă. Așa cum probabil cei mai mulți dintre voi știți deja, pseudoefedrina a fost exclusă după aceea din lista substanțelor intrezise.”

Citește și: Cum arată Dr. Quinn, la 70 de ani. Jane Seymour a uimit cu fizicul ei

De asemenea, a amintit care este menirea sportivului, dar și a celorlalți membri ai echipei. Gimnasta spune că fiecare membru are rolul său bine definit, făcând referire inclusiv la medici și biochimiști.

„Știu că în zilele noastre sportivul trebuie să răspundă pentru ce se află în organismul său. Și este de înțeles. Dar, în continuare, cred că sportivul are altă menire în această ecuație. Și nu pentru că n-aș fi înțeles nimic după incidentul meu, ci pentru că niciodată nu aș putea pretinde că știu mai multe decât știe un medic sau un biochimist în domeniul medical. În concluzie, consider că fiecare membru al unei echipe sportive își are rolul său bine definit, pe care trebuie să și-l ducă până la capăt pentru scopul comun de a învinge.”

Citește și: Cum să scapi de depresie cu ajutorul sportului

Andreea Răducanu, solidară cu Simona Halep

Andreea Răducanu și-a încheiat postarea cu un mesaj de solidaritate față de Simona Halep.

„Îmi închei mesajul prin a-i ura Simonei mult curaj și înțelepciune pentru a depăși acest moment extrem de delicat. Îi doresc să găsească soluția cea mai potrivită. Nimeni nu-i va lua titlurile obținute sau talentul imens. M-aș bucura să poată trece cu bine peste acest incident și să-și poată continua cariera. Este și va rămâne o mare sportivă. Capul sus, Simona!”

Atașată mesajului, Andreea Răducanu a postat o fotografie din anul 2000, de la Jocurile Olimpice de la Sydney.

„P.S. Fotografia atașată este realizată la Sydney și înfățișează momentul de deznădejde și imensă dezamăgire pe care l-am trăit.” a scris Andreea Raducanu pe contul ei de Fb.

 

 

Copyright Facebook/Andreea Răducan

Facebook Comments
You may also like
Al Pacino va deveni, din nou, tată la 83 de ani. Cine este iubita lui, în vârstă de 29 de ani
Al Pacino va deveni, din nou, tată la 83 de ani. Cine este iubita lui, în vârstă de 29 de ani
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat la World Trade Center sau cu Prințesa Diana
Teorii ale conspirației. Ce s-a întâmplat cu Prințesa Diana sau la World Trade Center
Actrița Alley Kirstie a murit
Actrița Alley Kirstie a murit. Care a fost cauza decesului
Cum arată, astăzi, fețița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume
Cum arată, astăzi, fetița al cărei portret apare în cea mai premiată fotografie din lume. A devenit o domnișoară superbă