Home > Diverse > Infecția rinichilor, patru remedii naturale pentru tratarea ei

Infecția rinichilor, patru remedii naturale pentru tratarea ei

///
Comments are Off
Infecția rinichilor, patru remedii naturale pentru tratarea ei

Infecția rinichilor poate afecta un singur rinichi sau chiar pe amândoi şi poate provoca neplăceri şi disconfort. În general, femeile sunt mai predispuse să facă infecții ale tractului urinar atât inferior, cât şi al tractului urinar superior.

Cum se manifestă infecția rinichilor

Infecția rinichilor poate fi cauzată de o infecție a vezicii urinare netratată. Odată ajunsă la rinichi, aceasta necesită un tratament adecvat, netratarea ei poate duce la afectarea permanentă a rinichilor.

Citește și:Cafeaua, elixir pentru sănătate. Ce beneficii aduce consumul acesteia

Cei care suferă de această afecțiune trebuie să consulte medicul specialist pentru recomandarea unui tratament adecvat. Cu cât se recurge mai repede la începerea tratamentului, cu atât mai uşor este de tratat infecția rinichilor. Altfel, durata de tratare a lor se prelungeşte pe termen lung.

Este bine ca tratamentul convențional să fie ajutat de schimbarea dietei şi a stilului de viață cu unele adecvate, cel puțin până când infecția rinichilor dispare. De asemenea, este indicat pe lângă acestea să se apeleze şi la remedii naturale. Ele pot completa medicamentația, sunt la îndemână, eficiente şi dau rezultate rapide.

Iată patru astfel de remedii naturale care dau rezultate bune în tratarea infecției urinare.

Usturoiul

Despre proprietățile curative ale usturoiului se ştie încă din cele mai vechi timpuri. A fost folosit în tratarea diverselor afecțiuni, fiind un foarte bun antioxidant. Usturoiul conține un compus numit alicină, care este un agent antibacterian, antiinflamator şi are proprietăți antifungice. Alicina este responsabilă de mirosul înțepător al usturoiului. Este indicat să se consume 3-4 căței de usturoi zilnic, timp de câteva zile, până când infecția rinichilor trece.

Citește și: Află ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci usturoi cu miere

Ghimbirul

De asemenea, de beneficiile terapeutice ale ghimbirului se cunoaşte încă din antichitate. Este foarte bogat în vitamine, nutrienți şi uleiuri volatile ce au efecte analgezice, sedative şi antitermice. Acestea îi dau gustul şi aroma specifică. Conține gingerol, un agent antibacterian ce inhibă răspândirea bacteriilor la rinichi.

Citește și: Ghimbirul, elixirul imunității si un excelent afrodiziac

Este indicat să se consume două căni de ceai de ghimbir pe zi, cu regularitate. Ceaiul de ghimbir întăreşte sistemul imunitar, reduce infecția rinichilor, este foarte eficient impotriva unor tipuri de cancer, reduce inflamaţiile articulare şi scade nivelul colesterolului rău.

Oțetul de mere, recomandat pentru infecția rinichilor

Acesta este un leac bine cunoscut din bătrâni, ce ajută la tratarea diferitelor afecțiuni. Acesta are un pH ridicat, astfel făcând imposibilă dezvoltarea şi înmulțirea bacteriilor. Oțetul de mere este un bun antibacterian datorită acidului malic pe care îl conține. Se poate consuma punând 2 lingurițe într-un pahar cu apă, de două ori pe zi, astfel ajutând la vindecarea rinichilor. Remediul poate fi folosit şi pentru infecțiile de tract urinar inferior.

Citește și: Oțetul din cidru de mere, remediu la îndemâna oricui

Turmericul

Conține o substanță numită curcumin, cu puternic efect antibacterian, antiinflamator şi cu proprietăți antifungice. Astfel, turmericul ajută la inhibarea şi înmulțirea bacteriilor şi microbilor, accelerând vindecarea infecțiilor. Se poate consuma pur şi simplu sub forma de pudră sau se poate folosi ca ingredient și condiment.

Citește și: Curcuma sau turmericul.10 motive pentru care trebuie să consumi acest condiment

 

Sursa foto: romaniaonline.info

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să-ți întărești sistemul nervos
Cum să-ți întărești sistemul nervos. Ce trebuie să faci, să mănânci și să eviți pentru a scăpa de stres
curcuma sau turmericul, motive pentru care trebuie sa consumi turmeric
Curcuma sau turmericul. 10 motive pentru care trebuie să consumi acest condiment
Oțetul din cidru de mere
Oțetul din cidru de mere, remediu la îndemâna oricui
Ce se întâmplă în organismul tău dacă ții un cățel de usturoi în gură