Home > Destinații > Locuri abandonate de pe Pământ care te vor lăsa mut de uimire | Foto

Locuri abandonate de pe Pământ care te vor lăsa mut de uimire | Foto

///
Comments are Off
Locuri abandonate de pe Pământ care te vor lăsa mut de uimire

Locuri abandonate de pe Pământ care te vor lăsa mut de uimire. Iată despre ce este vorba și unde se află acestea.

Locuri abandonate de pe Pământ

Există locuri pe planeta noastră care arată ca și cum ar fi desprinse din filmele de groază. Este interesant de văzut că anumite lucruri și locuri care au aparținut cândva unor comunități înfloritoare sunt luate înapoi de Mama Natură. Aruncati o privire la această colecție uimitoare de locuri abandonate de pe Pământ, situate în diverse colțuri ale lumii.

Kolmanskop, Namibia

Locuri abandonate de pe Pământ

Kolmanskop, Namibia

Kolmanskop a fost locul unde a fost cândva una dintre cele mai cunoscute mine de diamante din istoria recentă. Minerii germani s-au înghesuit în acest oraș și în scurt timp aici au fost construite spitale, școli și primul tramvai din Africa.

Citește și: Definește fericirea printr-o vizită la Barcelona

Pe măsură ce mina de diamante a fost exploatată și lipsită de resursele sale, minerii și familiile lor și-au împachetat lucrurile și s-au îndreptat spre sud, în apropierea râului Orange, unde se află cea mai mare mină de diamante din lume.

Pădurea plutitoare, veche de 102 ani, din Sydney, Australia

Locuri abandonate de pe Pământ

Pădurea plutitoare din Sidney

Barca pe care o vedeți în imagine este SS Aryfield, doar una dintre bărcile abandonate în Homebush Bay din Sydney. Golful a fost folosit ca un cimitir de nave. Epavele de aici au fost cândva ambarcațiuni din întreaga lume aduse aici să fie demontate.

Citește și: Locuri de vizitat în România. Unde să mergi vara aceasta în concediu

Când operațiunile au încetat, navele rămase au fost lăsate să se degradeze. Practic, Homebush Bay a devenit un cimitir plutitor pentru navele dezafectate. În timp, vegetația a crescut peste ambarcațiunile abandonate, formând niște păduri plutitoare.

Ultima casă de pe Insula Olanda, S.U.A.

Ultima casă de pe Insula Olanda, S.U.A.

Ultima casă de pe Insula Olanda, S.U.A.

Casa singuratică de pe o mică parte a Insulei Olanda spune o poveste despre o luptă aprigă între om și natură. Casa, construită în 1888, a rezistat eroziunii de-a lungul țărmului de pe Insula Olanda, timp de câteva decenii.

Citește și: Legenda fantomei din Cetatea Ardud. Ce lucruri stranii au loc în subteranele vestigiului

În ciuda eforturilor ultimului proprietar de a-și proteja proprietatea, apele învolburate și solul slab au avut ultimul cuvânt de spus și și au târât casa și pământul departe de Insula Olanda.

Case din lemn abandonate, Rusia

Locuri abandonate d epe Pământ

Case din lemn abandonate, Rusia

Pădurile Rusiei ascund unele dintre cele mai frumoase case din lemn construite vreodată. Aceste construcții au rămas nelocuite de ani de zile din cauza amplasării lor nefericite. Practic în mijlocul pustietății.

Citește și: Glastonbury, un loc de legendă

Aceste clădiri, încă au corpuri de iluminat, au ornamentele intacte și chiar mobilier. Ele au devenit în prezent o atracție pentru străinii și localnicii care pot înfrunta tundra aspră și temperaturile sub zero grade.

Oraș subacvatic în Shicheng, China

Locuri abandonate de pe Pământ

Oraș subacvatic în Shicheng, China

Ruinele vechi de 1.300 de ani ale unui oraș antic pierdut în timp nu au fost un rezultat al încălzirii globale, ci mai degrabă al unui fenomen creat de om pentru îmbunătățirea civilizației moderne. În 1959, administrația locală a decis să construiască o nouă hidrocentrală, necesară pentru a satisface cererea populației în creștere. Un baraj a fost construit, în urma căruia apele au scufundat orașul Shicheng, mai mult de 100 de metri sub apă.

Citește și: Lacul Bicaz

Stația de metrou abandonată din New York, S.U.A.

Stația de metrou abandonată din New York, S.U.A.

Bucla Primăriei, deschisă în 1904, a fost cândva o stație terminală generoasă care deservea aproximativ 600 de pasageri pe zi. Călătoria pasagerilor prin această stație a fost întreruptă după 40 de ani de funcționare din cauza creșterii dramatice a populației din New York.

Citește și: Petra, orașul de piatră, una dintre minunile lumii

Astăzi, puteți vizita stația numai în anumite perioade ale anului. Aceasta fiind închisă din motive de securitate la mijlocul secoluluial XX-lea. Arhitectura este una impresionantă.

Hotel Salto, Columbia, locuri abandonate de pe Pământ

Hotel Salto, Columbia

Hotel del Salto a fost construit în Bogota, Columbia, la începutul secolului al XX-lea, de celebrul arhitect Carlos Arturo Tapias. A fost unul dintre cele mai luxoase hoteluri din țară, care i-a găzduit pe cei faimoși, puternici dar și corupți afaceriști ai vremurilor. Din păcate, din cauza poluării tot mai mari a râului Bogota aflat în apropiere, oamenii și-au pierdut interesul de a vizita hotelul. Iar în anii 1990 celebrul hotel a fost abandonat.

Citește și: Iordania, o destinație exotică

Spitalul Militar din Beelitz, Germania

Spitalul Militar din Beelitz, Germania

Spitalul  Militar din Beelitz este acum abandonat. Aici a fost îngrijit Hitler după ce a fost rănit în timpul Primului Război Mondial. Spitalul a fost transformat într-un spital militar când a izbucnit războiul. A fost considerat cel mai important spital pentru tratarea tulburărilor neurologice și a tuberculozei după căderea Axei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Comori pierdute de-a lungul istoriei, care nu au fost niciodată regăsite

Biserica abandonată, Canada

Biserica abandonată, Canada

Din exterior, biserica poate părea că este încă activă, deși are nevoie de renovări majore, dar biserica a fost de fapt abandonată de ceva timp. În interiorul bisericii, încă mai există scaunele perfect aliniate, câteva biblii împrăștiate pe ici pe colo și un amvon perfect bun care își așteaptă pastorul pentru predica de duminică.

Citește și: Cimitirul Vesel, un cimitir-muzeu unic în lume

Insula Hashima, Japonia- Locuri abandonate de pe Pământ

Insula Hashima, Japonia

Insula Hashima este doar una din cele peste 500 de insule abandonate aparținând prefecturii Nagasaki. Insula rămâne un simbol al industrializării Japoniei. Insula de 6,3 hectare găzduia una dintre minele de cărbune subacvatice ale țării. Astăzi, multe dintre clădiri au fost reparate, iar insula a fost deschisă publicului și turiștilor.

Citește și: Palatul Parlamentului, simbol românesc cu trei recorduri mondiale

Gara abandonată, Abhazia, Georgia

locuri

Gara abandonată, Abhazia, Georgia

Ruinele acestei gări din Georgia, amintește de pasagerii care mergeau în Rusia. Calea ferată, cu o lungime de peste 100 de km a fost lăsată în paragină de la izbucnirea războiului din Abhazia, între 1992 și 1993. Deși există semne clare de degradare și deteriorare, interiorul stației încă reflectă o parte din gloria sa anterioară.

Citește și: Grădina Miraculoasă din Dubai

Teatrul Orpheum SUA

loc abandonat

Teatrul Orpheum SUA

Teatrul Orpheum a fost inițial numit Opera Majestic. Construcția sa a început întâmplător în ziua dispariției Titanicului, lucru pe care mulți oameni l-au considerat un semn rău. La apogeul său, a reușit să găzduiască 1.500 de persoane și a fost folosit doar pentru cele mai speciale evenimente din nord-estul SUA. Și-a închis porțile în 1959.

Citește și: Bune maniere ce trebuie respectate în sălile de teatru

Sat de pescari pe Insula Gouqi, China

loc abandonat

Sat de pescari pe Insula Gouqi, China

Insula Gouqi este doar una dintre cele aproape 400 de insule aparținând Insulelor Shengi și o parte minoră a Arhipelagului Zhoushan. A fost unul dintre cele mai mari sate pescărești din Arhipelag, dar, din păcate, a fost abandonat din cauza apelor poluate și a unui dezinteres general față de capturile din zonă. Rămâne una dintre cele mai bine conservate insule din Arhipelagul Zhoushan.

Citește și: Olanda, o țară de poveste

Fântânile de inițiere din orașul Sintra, Portugalia

locuri abandonate

Fântânile de inițiere din orașul Sintra, Portugalia

Domeniul Quinta de Regaleira este un sit antic care conține ruinele unui castel, capelă și stucuri uimitoare, dar perechea de fântâni este cea care aduce într-adevăr un aflux de mii de vizitatori anual. Fântânile, cunoscute sub numele de „Fântânile de Inițiere”, aveau un sens simbolic al morții și renașterii. Designul în spirală al fântânii descrie cele nouă cercuri ale Iadului și cele nouă cercuri ale Paradisului.

Citește și: Marea Moartă, un loc spectaculos și unic pe glob. În ce constă unicitatea sa

Moara de cristal din Crystal, Colorado- locuri abandonate de pe Pământ

locuri abandonate

Moara de cristal din Crystal, Colorado

Această moară veche a fost o construită la sfârșitul anilor 1800. Cu roata sa de apă orizontală, a furnizat energie pentru minerii care lucrau în mai multe situri miniere de argint din zonă. Pe măsură ce goana după argint a scăzut, la fel a scăzut și interesul acordat acestei mori. În cele din urmă, în anul 1917 a fost abandonată.

Citește și: http://www.almanahonline.ro/maramuresul-un-loc-de-poveste/

 

 

 

 

sursa: Best Womens Mag

sursa foto: Best Women Mag, Pixabay.

Facebook Comments
You may also like
Desculți Prin Dumbravă sau regăsirea lucrurilor simple și frumoase - un eveniment marca Dumbrava Vlăsiei în colaborare cu Radio România Cultural
Desculți Prin Dumbravă sau regăsirea lucrurilor simple și frumoase – un eveniment marca Dumbrava Vlăsiei în colaborare cu Radio România Cultural
Cele mai mari dezastre naturale din lume
Cele mai mari dezastre naturale din lume, care au avut loc de-a lungul istoriei
Locuri de vizitat în România
Locuri de vizitat în România. Unde să mergi vara aceasta în concediu
Definește fericirea printr-o vizită la Barcelona
Definește fericirea printr-o vizită la Barcelona