Home > Diverse > Măști faciale pentru un ten perfect

Măști faciale pentru un ten perfect

///
Comments are Off
Măşti faciale pentru un ten perfect

Măști faciale pentru un ten perfect și la care poți apela oricând. Sunt naturale și ușor de aplicat.

Măști faciale pentru un ten perfect

De multe ori ne uităm în oglindă și constatăm că tenul este încărcat, nu mai are strălucire, pare obosit și lipsit de fermitate. Cearcănele sunt mai accentuate și pielea este mai aspră. Un astfel de ten împiedică evidențierea trăsăturilor, astfel făcându-se vizibile imperfecțiunile lui. Acest lucru contribuie la crearea unui aspect neîngrijit şi îmbătrânit.

Pentru a reda tenului catifelarea, prospețimea, luminozitatea și a-l face să arate mai tânăr, putem aplica măşti faciale făcute în casă din ingrediente naturale și care au rezultate foarte bune.

Vă recomandăm două măşti faciale, ușor de făcut, ce nu necesită multe ingrediente. De menționat, că pot fi folosite atât de doamne sau domnișoare, cât și de domni.

Măști faciale – Mască pentru ten gras

Ingrediente:

  • 1 linguriță de miere;
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie;
  • 1/3 banană.

Se amestecă toate într-un bol și se aplică pe față, după ce tenul a fost demachiat în prealabil, se lasă 15 minute, după care se îndepărtează și se clătește bine fața. Beneficiile mierii asupra tenului sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, fiind folosită în tratamentele cosmetice datorită calităților sale nutritive și a vitaminelor din complexul B, vitaminelor A, C, D și K.

Citește și: Ten acneic. Cum poate fi combătut cu ajutorul măştilor faciale naturale

Are proprietăți de hidratare, vindecare și tonifiere a pielii, fiind un bun calmant, antioxidant și cicatrizant, datorită conținutului de săruri minerale, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sodiu și acizi organici.

De asemenea, banana este cunoscută pentru proprietățile antiîmbătrânire și anticancerigene, ajutând la închiderea porilor și reducerea liniilor fine, redând catifelarea pielii, iar în combinație cu zeama de lămâie tonifiază pielea.

Măști faciale – Mască pentru ten obosit și cearcăne

Ingrediente:

  • 1/2 linguriță de turmeric;
  • 1-2 linguri de suc de ananas.

Se amestecă aceste ingrediente până se omogenizează, obținându-se o pastă care se aplică pe față sau doar în jurul ochilor, pentru cearcăne, și se ține circa 20 de minune, după care se clătește cu apă din abundență.

Citește și: Măști pentru ten, cu fructe și legume proaspete

Turmericul conține substanțe biologice active, cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Acestea ajută la calmarea pielii sensibile, cresc imunitatea și regenerarea celulară la nivelul tenului, și astfel combat ridurile.

Ananasul are proprietăți antiîmbătrânire, de eliminare a celulelor moarte și a grăsimilor de la nivelul pielii, date de o substanță numită bromelaină, pe care o conține.  Această mască lasă tenul hidratat, revigorat și îi redă prospețimea, conferindu-i un aspect mai tânăr.

 

Facebook Comments
You may also like
Ten gras și acneic
Ten gras, remedii și sfaturi pentru a ține sub control excesul de sebum
lăptișorul de matcă
Lăptișor de matcă, un elixir al frumuseții
Măştile cu efect de scrub te ajută să obții o piele de invidiat
Măşti cu efect de scrub, te ajută să obții o piele de invidiat
Măști faciale pe bază de gălbenuș
Măști faciale pe bază de gălbenuș