Această rețetă de mini burgeri de curcan este o variantă „mai soft” a burgerilor obișnuiți, din carne de vită. Așa cum bine se știe, carnea de curcan este mult mai săracă în grăsimi și bogată în vitaminele B6 și B12, niacină, riboflavină şi seleniu, precum şi în minerale esenţiale organismului: fier, zinc, seleniu şi fosfor. Este foarte sănătoasă, nu are multe calorii și reglează tensiunea arterială.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată de curcan;
- 2 cepe roșii;
- 1 legătură verdeață;
- 2-3 roșii;
- 1 salată verde;
- 3 linguri ketchup dulce sau iute, după plac;
- sare, pier, ulei de măsline;
- 12 chifle mici, de preferat cu semințe sau integrale (sau 6 obișnuite).
Mod de preparare
Se asezonează carnea tocată cu sare și puțin piper. Se amestecă bine cu o lingură de ulei de măsline, ketchup, verdeața și jumătate de ceapă tocate mărunt. Se lasă la rece câteva minute, timp în care se taie chiflele în jumătate, ceapa și roșiile în rondele, iar salata se rupe în bucăți potrivite, în funcție de mărimea chiflelor.
După ce se scoate pasta de carne de la rece se formează chiftele rotunde potrivite pentru dimensiunea chiflelor, de 1,5 cm grosime. Se frig pe un grătar încins timp de 7-8 minute, timp în care se întorc pe ambele părți, având grijă să fie pătrunse la mijloc, dar nici să se ardă.
Se frig și chiflele puțin, după care se umplu cu chiftelele, se pun feliile de ceapă și de roșii și adăugăm și bucățile rupte de salată.
Poftă bună!
Sursa foto: kidizi.ro