Home > Destinații > Minunea de pe râul Iordan. Ce se întâmplă aici de Bobotează

Minunea de pe râul Iordan. Ce se întâmplă aici de Bobotează

///
Comments are Off

Râul Iordan este situat între Iordania şi Israel, alcătuind granița naturală dintre cele două țări, pe o lungime de 180 de kilometri. Iordanul și locul botezului reprezintă un punct turistic foarte vizitat. Râul izvorește din Munții Libanului, traversează Marea Galileii şi se varsă în Marea Moartă. Lungimea totală a Iordanului este de aproape 360 de kilometri, având un traseu sinuos.

Despre Râul Iordan

Râul Iordan reprezintă o atracţie de o importanţă istorică pentru creştinătate, deoarece în apele lui a fost botezat Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, de către Ioan Botezătorul. Această vârstă este considerată de către evrei ca fiind una a maturității. De atunci, creștinii sărbătoresc la această dată, 6 ianuarie, Boboteaza.

Foto: Locul unde a fost botezat Iisus Hristos

Foto: locul unde a fost botezat Iisus Hristos

Locul unde a fost botezat Iisus Hristos se află în prezent pe teritoriul Iordaniei. În trecut nu existau granițe între aceste țări. Locul este vizitat anual de nenumărați turiști din întreaga lume.

Acest râu este pomenit în biblie de peste 150 de ori. Se spune că în ziua de Bobotează îşi schimbă cursul, pentru că așa s-a întâmplat când a avut loc botezul lui Iisus. Acest lucru este rostit de preoți într-o rugăciune care se spune în ziua de Bobotează, pe malurile Iordanului, în care spun că apele, văzându-l s-au temut și s-au întors.

Întoarcerea râului, mit sau minune?

Întoarcerea Iordanului, dinspre Marea Moartă spre Marea Galileii, adică dinspre vărsare spre izvoare, este considerată o minune și se spune că este văzută de pelerinii care merg în ziua de Bobotează la râu.

Foto: loc unde se scaldă lumea

Foto: loc unde se scaldă lumea

Iordania e plină de locuri care te încarcă de emoţie şi care te duc cu gândul departe în vremea când s-a scris istoria creștinătății. În apropiere de locul unde a fost botezat Mântuitorul, pe teritoriul iordanian există și o biserică creștin-ortodoxă. Aici pelerinii sosiți pot închina rugăciuni Mântuitorului.

Foto: Biserica Ortodoxă de la Râul Iordan

Foto: Biserica Ortodoxă de la râul Iordan

Sfințirea apelor în această zi se spune că își are originea în faptul că Dumnezeu a poruncit preoților să sfințească apele pentru a înlătura toți diavolii care veniseră pe Iordan să împiedice botezul. Legenda spune că aceștia s-au înecat toți.

Foto: Râul Iordan

Foto: râul Iordan

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cosmetice cu minerale de la Marea Moartă, lansate recent în România
Cosmetice cu minerale de la Marea Moartă, lansate recent în România (P)
Sarea și nămolul din Marea Moartă, miraculoase pentru sănătate (P)
Marea Moartă, loc unic și spectaculos
Marea Moartă, un loc spectaculos și unic pe glob. În ce constă unicitatea sa
Petra, oraşul de piatră
Petra, orașul de piatră, una dintre minunile lumii