Home > Diverse > Mirosul de iasomie, mai eficient decât calmantele

Mirosul de iasomie, mai eficient decât calmantele

///
Comments are Off
Mirosul de iasomie, mai eficient decât calmantele

Dacă doriți să creșteți nivelul oxigenului din cameră și calitatea aerului, plantele sunt cea mai bună soluție. De asemenea, dacă doriți să vă îmbunătățiți starea de spirit și să luptați cu anxietatea, depresia și să preveniți atacurile de panică, există anumite plante care vă pot ajuta în acest sens, scrie trulymind.org

Floarea de iasomie, calmant natural

Conform cercetătorilor, există o legătură directă între stres și nivelul de oxigen. Tot aceștia mai susțin că anxietatea și stresul pot apărea din cauza nivelului ridicat de toxine din aer. Așadar, îmbunătățind calitatea aerului puteți reduce stresul și anxietatea.

citeste și: Tehnici japoneze antice prin care scapi de stres în 5 minute

În urma unor studii, oamenii de știință au descoperit că aroma iasomiei are efectul de a calma. Cercetările asupra creierului au demonstrat că aroma de iasomie sporește efectele unei substanțe chimice numite GABA, care este un neurotransmițător cu efect relaxant, sintetizat în creier, asupra celulelor nervoase și ameliorează astfel anxietatea, conferind o stare de calm.

iasomie de grădină

Aceste descoperiri au fost publicate în Journal of Biological Chemistry, fiind dovezile științifice bazate pe aromaterapie, conform profesorului Hanns Hatt, scrie sursa precizată.

„Am descoperit o nouă clasă de modulatori ai receptorilor GABA, care pot fi administrați parental și prin aerul respirat. Au aplicabilitate în acțiunile de sedare, anxietate, entuziasm, în tratamentele care atenuează agresivitatea și în terapia de inducție a somnului”, susține profesorul Hatt, de la Universitatea Ruhr din Bochum, Germania.

Vă puteți îmbunătății somnul, stimula starea de fericire, regla hormonii și trata anxietatea și oboseala, cu ajutorul uleiului esențial de iasomie. De asemenea, are capacitatea de a îmbunătății concentrarea, de a calma spasmele și de a reduce depresia ușoară deoarece:

  • reduce anxietatea și tensiunea nervoasă;
  • conferă o stare de spirit bună;
  • îmbunătățește performanțele cognitive;
  • echilibrează hormonii;
  • tratează bufeurile și schimbările de dispoziție;
  • crește libidoul.

 

iasomie de Madagascar

citește și: Cum să ai un creier sănătos. Metode la îndemâna oricui

Astfel, conform cercetătorilor, aroma de iasomie sau de ulei esențial de iasomie este mult mai eficientă decât somniferele, atidepresivele și sedativele, deoarece crește efectul GABA de mai mult de cinci ori, scrie aceeași sursă.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă. Concluzia cercetătorilor în urma unui studiu
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul decesului timpuriu. Cercetătorii demontează mitul celor 10 mii de pași pe zi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ