Home > Diverse > Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare

Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare

Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor

Lentilele de contact nu sunt un moft, ci o necesitate pentru cei care au probleme cu vederea. Însă, în majoritatea situațiilor lumea alege să poarte ochelari, deși există alternativa lentilelor de contact. Iată care sunt avantajele purtării lentilelor de contact.

Ce sunt lentilele de contact și de câte tipuri sunt

Este bine de știut că există mai multe tipuri de lentile de contact. De exemplu, există, lentile de contact zilnice de unică folosință, bilunare, trimestriale și cu purtare extinsă.

De asemenea, lentile de contact bifocale pentru persoanele cu prezbiopie, care este cea mai frecventă afecțiune a ochilor, ce apare odată cu înaintarea în vârstă. Mai există lentile de contact moi, rigide și hibride, care corectează astigmatismul, dar și lentile de contact personalizate, care pot corecta chiar și cele mai dificile afecțiuni oculare.

Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact

Dacă până acum nu ați apelat la purtarea lentilelor de contact, însă, sunteți dependenți de ochelari, poate că ar fi momentul să luați în calcul și această variantă, deoarece este mai practică, în primul rând.

Citește și: Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor

Ochelarii de vedere vă pot incomoda, pe lângă faptul că necesită un efort în plus de fiecare dată când vreți să citiți sau doar să vă verificați mesajele pe telefon. Una dintre neplăceri constă în faptul că trebuie să-i aveți în permanență în preajmă, iar acest lucru poate deveni incomod.

Purtarea lentilelor de contact, însă, vă poate scăpa de acest disconfort, iar dacă până acum ați crezut că purtarea lor poate crea neplăceri, iată câteva mituri negative demontate, despre purtarea lentilelor de contact.

Citește șiCum scapi de cearcăne. Alimente recomandate pentru a scăpa de zona întunecată inestetică de sub ochi

În plus, aveți posibilitatea să vă alegeți tipul de lentile, iar dacă vă speria ideea îngrijirii lor, aveți soluția, ce constă în alegerea lentilelor de contact zilnice și de unică folosință. Mai mult, puteți alege lentilele de contact colorate, astfel ochii dumneavoastră vor avea culoarea preferată, care vă va scoate privirea în evidență.

Dacă eu nu pot purta lentile de contact?

Datorită progreselor în ce privește tehnologia lentilelor de contact din ultimii ani, aproape toată lumea poate purta lentile de contact.

Citește și: Fructele uscate din categoria oliagenoase, super alimente pentru sănătate. De ce este recomandat să consumi nuci, fistic și migdale

Dacă lentila se pierde în spatele ochiului?

Nu se poate așa ceva, deoarece, membrana conjunctivă care acoperă albul ochiului și se conectează la interiorul pleoapelor, face acest lucru imposibil.

Sunt lentilele de contact incomode?

Acest lucru este neadevărat. După o scurtă perioadă de adaptare, majoritatea oamenilor nici măcar nu observă că poartă lentile de contact.

Citește și: Durerile de genunchi. Cauze și soluții

Dacă vă confruntați cu disconfort provocat de lentilele de contact, opticianul dumneavoastră poate aproape întotdeauna să determine cauza și să rezolve această problemă.

Lentilele de contact pot rămâne blocate în ochi?

Într-adevăr aici există un sâmbure de adevăr, dar numai dacă o lentilă de contact moale se usucă foarte tare, se poate lipi de ochi. Însă, prin aplicarea unei soluții saline sterile sau a unei soluții multifuncționale pentru lentile de contact, aceasta se va reumezi și va putea fi scoasă fără nicio problemă.

Citește și: Cum știi că ai deficit de Vitamina D. Primele simptome

Lentilele de contact necesită multă îngrijire?

Dacă sunteți deranjați de îngrijirea lentilelor de contact, puteți opta pentru purtarea unor lentile de contact zilnice, de unică folosință. Aceste lentile sunt aruncate la sfârșitul zilei și nu necesită nicio îngrijire.

 

Purtarea lentilelor de contact pot cauza probleme oculare?

Într-adevăr uzura lentilelor de contact poate crește riscul anumitor probleme oculare. Dar dacă urmați instrucțiunile opticianului dumneavoastră cu privire la modul de îngrijire a lentilelor, cât timp să le purtați și cât de des ar trebui să le înlocuiți, purtarea lor este foarte sigură și nu vă va crea niciun fel de probleme sau disconfort.

Citește și: Cum să slăbești repede și sănătos. Ce sfaturi dau experții

Cât de greu sunt de aplicat și de scos?

Aplicarea și îndepărtarea lentilelor de contact poate părea dificilă la început, dar cu puțină răbdare, aproape oricine poate învăța repede cum să-și pună lentilele de contact și să le scoată.

Există vreu risc să-mi cadă din ochi?

Se poate întâmpla foarte rar ca o lentilă de contact să se disloce din ochiul purtătorului în mod neașteptat. Acestea se aplică pe suprafața ochiului, unde rămâne fixată.

Citește și: Osteoporoza, cauze, prevenție și tratamente. Tot ce trebuie să știi despre sănătatea oaselor

Sunt scumpe lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt destul de accesibile oricui. Prețurile diferă în funcție de ceea ce vă doriți, de tipul acestora și de calitatea pe care o oferă.

Pot purta lentile de contact la o vârstă înaintată?

Odată cu apariția lentilelor de contact multifocale și a lentilelor de contact pentru ochi uscați, vârsta înaintată nu mai este o barieră în calea purtării cu succes a lentilelor de contact. Un simplu control la optician vă poate da răspunsul la această întrebare.

Citește și: Cum știi că ai deficit de calciu și magneziu. Primele simptome, conform doctorului Ovidiu Peneș

 

 

 

sursa foto> pixabay.com

surse> lentiamo.ro, allaboutvision.com

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie

Leave a Reply