Home > Diverse > Obține un ten perfect cu ajutorul unei ‘măști de aur’

Obține un ten perfect cu ajutorul unei ‘măști de aur’

///
Comments are Off
Obține un ten perfect cu ajutorul unei maşti de aur

Ten perfect curat, sănătos și întinerit obținut cu ajutorul unei măști preparate în casă. Iată ce conține.

Ten perfect curat

Un ten perfect, curat se obține doar cu puțină implicare. Dacă îl veți curăța frecvent și aplica anumite măști puteți obține un ten de invidiat. Puteți apela la măștile faciale preparate acasă, care conțin ingredinte naturale și sunt la îndemâna oricui. Ia unul dintre ingredientele de bază îl reprezintă turmericul sau curcuma.

Citește și: Masca pentru acnee, tratează și întinerește tenul. Trei tipuri de măști naturale și la îndemâna oricui

Turmericul se extrage din rădăcina plantei Curcuma longa și este un condiment foarte răspândit și apreciat în toată zona Indiei. Este folosit de mii de ani pentru numeroasele sale beneficii aduse sănătății și în combaterea anumitor afecțiuni. De asemenea, acesta dă rezultate foarte bune dacă este folosit şi în cosmetică, cu ajutorul lui poți obține un ten perfect.

Citește și: Măşti cu efect de scrub, te ajută să obții o piele de invidiat

Turmericul conține substanțe biologice active, curcuminoide, care au puternice proprietăți antioxidante și care se găsesc în curcumina, substanța despre care oamenii de știință spun că are efect vindecător.

Datorită efectelor antiinflamatorii, antioxidante și antibacteriene, turmericul este folosit cu succes și în cosmetica facială, având rezultate remarcabile în combaterea unor probleme de ten cum ar fi cele date de acnee sau de rozacee.

Măștile de față pe bază de turmeric ajută la calmarea pielii sensibile, reduc inflamațiile, cresc imunitatea și regenerarea celulară la nivelul tenului, astfel având un rol important şi în combaterea ridurilor.

Curcumina conținută de turmeric îi dă acestuia acea culoare specială de galben-portocaliu. Măștile de față, ce conțin turmeric, datorită acestei culori, dar și miraculoaselor sale proprietăți sunt denumite adesea „măști de aur” în cosmetică.

„Masca din aur”, pentru un ten perfect

Masca pe care o recomandăm, pe lângă beneficiile de mai sus, este hrănitoare, hidratantă și are efect ușor exfoliant. Este simplu de făcut și de aplicat acasă, după ce pregătim tenul în prealabil (demachierea corectă a tenului și o infuzie de 15 minute la abur, deasupra unui vas cu apă fierbinte cu un prosop pe cap).

Citește și:Măști faciale pentru un ten perfect

După ce pregătim tenul se aplică masca și se stă cu ea 50-60 de minute. Apoi se clătește fața cu apă călduță, din abundență. De preferat să se aplice seara, pentru a nu mai fi expus tenul la niciun factor extern câteva ore după procedură. Se poate aplica masca de două ori pe săptămână. Rezultatele se văd imediat și sunt spectaculoase. Tenul devine luminos, hidratat, curățat profund și catifelat la atingere. Se poate spune că se obține un ten perfect.

Citește și: Măști pentru ten, cu fructe și legume proaspete

Ingredientele din care se face sunt următoarele:

  • o linguriță de turmeric;
  • o linguriță de lapte;
  • o linguriță de miere.

 

 

Citește și: Obține un ten de invidiat cu ajutorul măștilor pe bază de albuș de ou

Mod de preparare: se amestecă într-un recipient mic (nu de metal) turmericul cu laptele, până se formează o pastă omogenă, după care se încorporează și mierea.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Moda în sala de sport: Tendințele sezonului primăvara/vară 2024
Moda în sala de sport: Tendințele sezonului primăvara/vară 2024
Regina Rania a Iordaniei la funeraliile Reginei Elisabeta a Marii Britanii
Cum s-a îmbrăcat Regina Rania a Iordaniei la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Ten gras și acneic
Ten gras, remedii și sfaturi pentru a ține sub control excesul de sebum
De ce ne cade părul
De ce cade părul. Cauze care duc la pierderea podoabei capilare