Plăcintă cu mere, o rețetă care se prepară ușor și este foarte delicioasă. Iată rețeta și cum se prepară.
Plăcintă cu mere
Oricine a mâncat măcar o dată în viață un fel de plăcintă cu mere. Există numeroase rețete, unele mai bune decât altele. Vă recomandăm o rețetă delicioasă, ușor de făcut, cu care sigur veți impresiona.
Citește și: Placinta cu cartofi dulci
Ingrediente
Aluat
- 300 gr făină;
- 300 gr unt sau margarină;
- 25 gr drojdie de bere;
- 10-12 lingurițe de zahăr;
- 1 lingură de smântână;
- 3 gălbenușuri;
- 1 ceșcuță de lapte;
- un praf de sare.
Desertul biblic miraculos. Conține doar ingrediente menționate în biblie
Umplutura
- 1,5 kg mere;
- 6 linguri de zahăr;
- scorțișoară;
- coajă de lămâie rasă.
Baclava, cel mai renumit desert turcesc. Iată cum îl poți prepara acasă
Se dizolvă drojdia în lapte călduț, apoi se frământă un aluat, amestecând totul într-un vas. Se frământă un sfert de oră, după care se lasă să dospească jumătate de oră.
Între timp se curăță merele, se rad pe partea mare a răzătoarei, se amestecă cu zahărul și se călesc la foc mic până ce scade zeama lăsată de mere. Se amestecă cu scorțișoara și coaja de lămâie și se lasă la răcit.
Checul cu ulei, un desert delicios
După aceea, se împarte coca în două părți egale și se întind două foi. Se unge tava cu unt, se presară deasupra cu puțină făină și se așază o foaie de aluat. Peste aceasta se pun merele, iar deasupra cealaltă foaie. Se coace la un foc potrivit 30-35 minute. Se taie caldă și se presară deasupra zahăr vanilat pudră.
Citește și: Prăjitură cu lămâie, un desert de care nu te mai saturi
Minciunele ardelenești sau Ciurigăi. Desertul delicios, rețeta bunicilor
Dulceața de prune, cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu zmeură, tip pandișpan
Plăcintă cu mere tăiate cubulețe
Poftă bună!
Sursa foto: artagustului.ro