Home > Diverse > Reguli pentru a fi convingător și a obține ce dorești. Cum să te folosești de limbajul nonverbal

Reguli pentru a fi convingător și a obține ce dorești. Cum să te folosești de limbajul nonverbal

///
Comments are Off
Reguli pentru a fii convingător și a obține ce dorești

Aceste reguli simple vă vor ajuta să fiți o persoană convingătoare și să obțineți cu mai multă ușurință ceea ce vă doriți de la cei din jur.

Comunicarea eficientă este cheia succesului în zilele noastre, dacă dăm greș din acest punct de vedere, pot apărea confuziile, neînțelegerile și bineînțeles de aici și problemele. Câteva sfaturi și reguli simple vă pot ajuta să aveți o comunicare eficientă în orice situație v-ați afla și acest lucru vă va ușura scopul de atingere a obiectivelor.

Iată câteva reguli și sfaturi în ce privește comunicarea.

Învață să cunoști limbajul nonverbal

Acesta este foarte important, deoarece oamenii comunică și transmit prin gesturi mai mult decât prin cuvinte. Gesturile trădează gândurile, sentimentele, precum și starea și dispoziția pe care o au oamenii.

Zâmbește

Zâmbetul trebuie să fie realizat nu doar cu gura, ci și cu ochii și vocea. O persoană care zâmbește cu toată fața este mult mai atractivă și implicit câștigă mai ușor simpatia celor din jur.

Citește și: 7 reguli pentru a-ți exprima eficient punctul de vedere

Pune întrebări în loc să afirmi

Pune-l pe interlocutor în situația de a participa la ceea ce îi expui, adresându-i întrebări legate de tema în discuție. Astfel, acesta va deveni mult mai implicat, îi vei trezi interesul și va descoperi singur ideea.

Pe când, dacă ai face afirmații, acesta ar fi oarecum obligat să asculte ceea ce-i transmiți, fără să se implice în vreun fel. Iar acest lucru poate deveni neinteresant pentru el. Oamenii vor să știe că reprezintă ceva, să li se acorde importanță, iar cerându-le sfaturi și idei, acestora le crește stima de sine și devin mult mai implicați cu privire la tema pe care le-o prezinți.

Fii flexibil

Adaptează-te ușor oricărei împrejurări și situații și modelează-ți limbajul, dar și atitudinea, în funcție de împrejurări și de interlocutori. În felul acesta vei avea un mare atu. Oamenii devin deschiși cu cei care se aseamănă cu ei, considerându-i unul de-al lor. Cu cât vei fi mai diferit, vei fi în dezavantaj. De aceea, flexibilitatea și adaptarea sunt foarte importante într-o situație de comunicare.

Adoptă o atitudine pozitivă

Atunci când vrei să convingi pe cineva de ceva anume, întâi trebuie să fii tu convins de acel lucru, altfel nu vei reuși să-i convingi nici pe ceilalți. Așa că trebuie să adopți o atitudine pozitivă, vizavi de ceea ce vrei să transmiți, pentru a putea fi convingător la rândul tău. Practic orice lucru devine mai ușor de realizat când îl faci cu convingere pentru că totul decurge natural.

Citește și: Cum știi că te minte. Secretele care îi demască pe mincinoși

Nu îți acorda o importanță prea mare

Dacă dorești să trezești interesul celorlalți, nu încerca să îți arăți superioritatea în fața lor. Oamenii devin reticenți, ba chiar dezvoltă repulsie față de cei care au o atitudine superioară, chiar dacă statutul îți permite lucrul acesta.

Nu uita numele oamenilor

Încearcă să-ți amintești numele celor cu care stai de vorbă, chiar dacă abia i-ai cunoscut. Pentru a reține mai ușor, încearcă să le repeți numele adresându-te lor. Oamenii vor aprecia mult faptul că le-ai reținut numele. Le vei arăta în felul acesta faptul că sunt importanți și contează.

Citește și: Gesturile care trădează sentimentele și gândurile oamenilor

În situația în care le veți uita numele, se vor simți lipsiți de importanță, neinteresanți și poate fi chiar o ofensă la adresa lor. Persoanele cărora li te adresezi pe nume vor avea un sentiment de apropiere și vor avea tendința de a se apropia și a se deschide către comunicare.

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )