Home > Diverse > Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

///
Comments are Off
Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

Ambianța Zen la locul de muncă este foarte importantă, deoarece mare parte din zi o petrecem la serviciu. Ce trebuie să faci pentru a respecta principiile Feng Shui și a avea armonie la birou.

Ambianță Zen la locul de muncă

Zen înseamnă a accede la seninătate, la armonia dintre corp și spirit. Conform specialiștilor, starea de Zen se poate obține prin diverse metode, precum meditația, sportul sau prin câteva practici care pot fi învățate de oricine.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Doar câteva minute sunt suficiente pentru a vă permite să vă regăsiți seninătatea. La serviciu, însă trebuie să recurgeți la câteva tactici pentru a avea o stare Zen.

Cum să ai ambianță Zen la serviciu

Ambianța Zen – Zâmbește

Zâmbind, veți obține un efect de oglindă. Colegii se vor molipsi pur și simplu și veți transmite o stare plăcută celor din jur, creându-se astfel un mediu plăcut și senin. Se știe că o față zâmbitoare îi binedispune pe cei din jur, pe când una încruntată îi va indispune și pe cei cu care interacționează.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

Comunică

Dacă cineva v-a rănit sau v-a făcut observație, nu vă închideți în sinea voastră, ci comunicați cu persoana respectivă, însă nu o acuzați și  nu-i spuneți „tu m-ai jignit…”, ci folosiți o altă abordare, de genul „am fost rănit de…, am simțit că…”. Cu această abordare sunt șanse mari să-l determinați să-și ceară iertare, iar tensiunea să se diminueze.

Ambianța Zen -Lasă deoparte emoțiile

Dacă simțiți că vă enervați pentru un fleac, puteți să vă faceți un ceai de păducel. Acesta vă va calma nervozitatea și palpitațiile.

Citește și: Reguli de aur pentru o viață liniștită

Puneți colegii în valoare

Dacă tu vrei să lucrezi într-un mediu Zen, nu uita de micul truc de a-ți complimenta colegii, pentru ca aceștia să se simtă în largul lor.

Citește și: 7 plante care atrag energia pozitivă și aduc prosperitate în casă

Oricine lucrează mai bine dacă nu se pune presiune asupra sa, deci va da mai mult randament la muncă. Dacă îi vei presa cu diverse sarcini, ei se vor simți stresați, iar lucrul acesta se va reflecta în mediul în care lucrați cu toții.

Ambianța Zen – Folosește cuvinte pozitive

Este foarte important să alegeți cuvintele și expresiile potrivite. O simplă frază în care folosești o negație poate debusola complet. Alegeți, așadar, afirmațiile pozitive atunci când vă adresați cuiva.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

Spre exemplu, în loc de „nu găsesc nimic în biroul ăsta”, puteți spune „sunt sigur/ă că este pe aici pe undeva și sigur am să-l găsesc imediat”. Astfel voi dați tonul, ceilalți îl vor urma. Alegeți, așadar, cuvintele cu grijă.

Creează-ți un birou cu ajutorul Feng-Shui

Aceasta înseamnă ordine, armonie și implicit o stare de bine și plăcerea de a sta în acel mediu. Este foarte important să fii și să muncești relaxat în biroul în care îți petreci zilnic jumătate din zi.

Citește și: Cum să menții energia pozitivă în casă, conform unor principii Feng Shui

Folosiți-vă, așadar, de obiecte și metode de aranjare Feng-Shui, pentru a crea un ambient plăcut. Așezați, spre exemplu, o plantă pe birou, deoarece verdele este culoarea care relaxează și astfel vă va induce o stare de bine.

 

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )