Home > Diverse > Respirația urât mirositoare. Care pot fi cauzele acestei probleme

Respirația urât mirositoare. Care pot fi cauzele acestei probleme

///
Comments are Off
respirație urât mirositoare

Respirația urât mirositoare (denumită halitoză sau halenă) este, fără îndoială, extrem de jenantă. Cauzele acesteia pot fi, însă, diverse. În unele situații este vorba despre anumite afecțiuni medicale, unele dintre ele destul de grave.

De aceea, este important să aflați cauza respirației urât mirositoare pentru a o trata, deoarece poate fi destul de grav în unele situații, fiind vorba chiar de un cancer gastric. Din acest motiv, specialiștii recomandă consultul medical atunci când vă confruntați cu această problemă.

Un studiu publicat în Journal Gut, în aprilie 2015, susține că printr-un simplu test de respirație se poate detecta cancerul de stomac, în stadii incipiente. După cum am spus, halena poate indica cancerul gastric, dar aceasta nu este singura cauză a acesteia.

Iată care pot fi cauzele respirației urât mirositoare.

Respirația urât mirositoare produsă de anumite alimente

Producția bacteriană în gură este crescută atunci când particulele de alimente sunt defalcate, iar acest lucru poate duce la mirosuri neplăcute. Alimente precum ar fi ceapa, usturoiul, anumite condimente și alte alimente puternic mirositoare sunt destul de cunoscute ca fiind responsabile cu respiratia urât mirositoare.

Respirația urât mirositoare produsă de tutun

Fumatul sau utilizarea altor produse din tutun poate produce un miros neplăcut în gură.

Gura uscată

O gură uscată are o cantitate mai mică de salivă, ceea ce duce la respirația urât mirositoare. Acesta este motivul pentru care respirația noastră miroase dimineața, iar acest lucru este și mai evident la persoanele care dorm cu gura deschisă.

Igiena dentară precară

Dacă nu folosiți ața dentară sau nu vă spălați pe dinți în mod corect, atunci o multime de bacterii și particule mici de alimente, care rămân în gură,  produc un miros neplăcut. De asemenea, ar trebui să vă curățați limba în mod regulat, deoarece tinde să formeze un strat de bacterii care, de asemenea, pot mirosi.

Respirația urât mirositoare din cauza unor infecții

Infecțiile dentare, aftele, cariile dentare, bolile gingivale și dinți stricați pot provoca respirație urât mirositoare. Alte infecții ale cavității bucale sau chiar rănile chirurgicale pot fi una dintre cauze.

Inflamația amigdalelor

Când aveți probleme cu amigdalele apare acea respirație urât mirositoare. Acesta este motivul pentru care respirația miroase urât, atunci cand suntem răciți.

Respirația urât mirositoare produsă de refluxul esofagian

Refluxul gastroesofagian apare atunci când există exces de acid în stomac sau există situații de reflux cronic de acid gastric. Și această afecțiune poate fi o cauză a respiratiei urât mirositoare. Tratarea acestei boli v-ar scăpa, implicit, și de mirosul neplăcut din gură.

 Insuficiență renală

Respirația care miroase a amoniac, ar putea fi o indicație a insuficienței renale. După cum știm, rinichii sunt responsabili de eliminarea toxinelor și deșeurilor din sânge, prin urină. Dacă aceste organe nu funcționează corect, ca și în cazul insuficienței renale, această funcție nu este efectuată eficient.

Acest lucru înseamnă că deșeurile rămân în organism și ajung să afecteze aproape fiecare parte a acestuia. Sistemul respirator ar putea fi, de asemenea, lezat și acesta poate fi unul dintre motivele unei respirații urât mirositoare.

Diabetul zaharat

Pacienții diabetici se pot confrunta cu uscăciunea gurii. Atunci când nivelurile de zahăr din sânge sunt în dezechilibru, organismul își pierde din capacitatea de a lupta adecvat împotriva bacteriilor și infecțiilor, inclusiv a celor aflate în cavitatea bucală. Aceste bacterii pot fi cauza respirației urât mirositoare. În aceste situații s-ar putea să apară o respirație asemănătoare acetonei.

Alte cauze 

Anumite tipuri de boli metabolice sau chiar cancer pot produce respirație urât mirositoare pentru o lungă perioadă de timp. Din această cauză, atunci când vă confruntați cu această neplăcută afecțiune, trebuie să consultați un medic, mai ales dacă respirația dumneavoastră miroase metalic, susțin specialiștii.

 

sursa: buzznobble.com

sursa foto: pixabay.com

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Ciuperca unghiei. De ce apare, cum poate fi prevenită și cum se tratează
Ciuperca unghiei. De ce apare, cum poate fi prevenită și cum se tratează
Cum știi că ai lipsă de vitamina D
Cum știi că ai deficit de Vitamina D. Primele simptome