Risotto cu sos de roşii poate fi oricând o variantă la îndemâna oricui de garnitură pentru friptură, care se face uşor şi este foarte gustoasă. Se poate servi şi simplu ca fel principal de mâncare.
Rețeta este pentru 4 porții mari.
Ingrediente:
- 1 cană de orez (de 200 ml);
- 100 g de unt;
- 4 căni de zeamă de carne;
- 4 linguri de parmezan ras (brânză sau caşcaval);
- sos de roşii;
- sare şi piper după gust;
- câteva frunze de busuioc pentru ornare şi aromă.
Mod de preparare
Orezul se spală în câteva ape şi se usucă cu ajutorul unui şervet de bucătărie. Se topeşte 2/3 din unt într-o cratiță şi se pune orezul şi se amestecă până acesta capătă o culoare galben-aurie. Se toarnă zeama de carne şi se dă la cuptor pentru 25 de minute, până ce orezul este fiert, fără să se amestece pentru a nu se sfărâma, trebuie sa rămâne bob cu bob.
Între timp se unge un vas termorezistent cu unt în care punem orezul. Se adaugă restul de unt rămas şi jumătate din parmezanul ras, sarea şi piperul şi se mai dă câteva minute la cuptor. Când se scoate din cuptor, se pune pe farfurii, se presară pe deasupra restul de parmezan şi se adaugă pe margine sosul de roşii. Se decorează cu frunzele de busuioc şi se serveşte fierbinte.
Poftă bună!
Sursa foto: kidizi.ro