Home > Diverse > Scorțișoara, beneficii. Este un remediu la îndemâna oricui

Scorțișoara, beneficii. Este un remediu la îndemâna oricui

///
Comments are Off
Scorțișoara beneficii

Scorțișoara, beneficii despre care nu știai si datorită cărora poți scăpa de anumite afecțiuni și neplăceri. Iată de ce este bine să consumi această mirodenie.

Scorțișoara, beneficii

Scorțișoara este un condiment cunoscut în întreaga lume și apreciat pentru gustul sãu deosebit. Este folositã cu succes în toate bucãtãriile de pe întreg mapamondul, și consumatã sub diverse forme.

Aceastã mirodenie poate fi folositã atât pentru dulciuri cât și pentru diverse feluri de mâncare, conferindu-le acestora o aromã unicã și inconfundabilã. Este originară din Sri Lanka și sudul Indiei și este de fapt scoarța unor copaci. Este o scoarțã bogatã în uleiuri esențiale, taninuri, fier, magneziu, zinc și alte componente chimice care stau la baza întrebuințãrii sale în medicinã.

citește si: Plante pentru imunitate. Trebuie consumate la începutul primăverii

Aceastã mirodenie este pomenitã și în biblie fiind unul dintre ingredientele ce intrã în prepararea Sfântului și Marelui Mir. Pe lângã întrebuințarea sa culinarã are numeroase beneficii asupra sãnãtãții. Cea mai cunoscutã proprietate a sa este cea de a crește temperatura corpului și de a îmbunãtãții circulația sangvinã. Astfel că, o canã de ceai din bețigașe de scorțișoarã poate fi un remediu excelent în sezonul rece și în general atunci când vã este frig sau când aveți extremitãțile reci.

Are un gust ușor dulceag, iar ceaiul poate fi consumat chiar și neîndulcit. Pentru cei care îl preferã mai dulce îl pot consuma îndulcit cu miere și este recomandat în cazuri de gripã și rãcealã. De asemenea, cunoscut este și efectul unei cãni de vin fiert cu scorțișoarã. Această bãuturã renumitã și foarte apreciatã trebuie, însă, bineînțeles trebuie consumatã cu moderație.

Remediu pentru balonare

Poate fi de asemenea un remediu foarte bun în cazul balonãrii și în cazul digestiei leneșe. Scorțișoara este indicatã și pentru stabilizarea nivelului de zahãr din sânge, fiind unul dintre remediile naturale cele mai eficiente în cazul glicemiei ridicate. Este un puternic antiviral și are proprietãți antiseptice.

În cazul crampelor stomacale și menstruale o canã de ceai din scorțișoarã cu ghimbir, îndulcit cu miere este foarte eficient, calmând durerea rapid. Turnați apã fiartã într-o canã peste o lingurițã de scorțișoarã mãrunțitã și o lingurițã de ghimbir uscat sau proaspãt și lãsați la infuzat 20 minute. Îndulciți apoi cu miere dupã gust.

citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

În aromaterapie, scorțișoara este printre aromele preferate și are numeroase acțiuni benefice asupra organismului. Astfel, inhalarea mirosului de ulei esențial de scorțișoarã poate avea efect antimicrobian, cardiac, antispastic, și de stimulare a circulației. Este recomandat și în cazul suprasolicitãrii nervoase datorate stresului, deoarece conferã o stare de bine și relaxare datoritã mirosului plãcut ce provine din uleiurile esențiale degajate.

Facebook Comments
You may also like
Postul intermitent, ce presupune și de ce este recomandat. Dr Cezar: nu există medicamente care să aibă beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent
Postul intermitent, ce presupune și de ce este recomandat. Dr Cezar: nu există medicamente care să aibă beneficii mai mari pentru creier ca postul intermitent
Metode de stimulare a metabolismului lent
Metode de stimulare a metabolismului lent
Ceaiuri pentru slăbit. Cea mai simplă metodă de pierdere în greutate
Ceaiuri pentru slăbit. Cea mai simplă metodă de pierdere în greutate
Leacuri din vremuri biblice. Cu ce se tratau oamenii înainte să existe medicamente
Leacuri din vremuri biblice. Cu ce se tratau oamenii înainte să existe medicamente