Home > Diverse > Sfaturi care îți pot salva viața în anumite situații

Sfaturi care îți pot salva viața în anumite situații

///
Comments are Off

Un pahar cu apă rece după o masă copioasă dă senzația de răcorire, însă acest lucru face foarte rău digestiei, spun specialiștii. Apa rece va solidifica hrana pe care ați consumat-o și în felul acesta va încetini digestia. Se va forma astfel un “balast” din grăsimile ingerate în amestec cu apa rece, ce va coborî spre intestin și va fi absorbit mai repede decât mâncarea solidă. Practic, în felul acesta, organismul va absorbi grăsimile, iar acest lucru poate face mult rău organismului, mai ales dacă asta se întâmplă frecvent. Indicat este să consumați supe calde, iar după masă, apa pe care o beți să fie cel puțin la temperatura camerei dacă nu chiar călduță.

Un alt sfat pe care ni-l dau specialiștii este legat de atacul de cord și simptomele acestuia. Cardiologii susțin că dacă lumea ar fi mai informată cu privire la simptomele acestei afecțiuni, s-ar putea salva vieți. Astfel, este bine de știut că două dintre simptomele atacului de inimă sunt durerea intensă în jurul maxilarului și durerea mâinii stângi. Dacă aveți aceste dureri inexplicabil, înseamnă că vă puteți afla înaintea unui atac de cord. Niciodată în timpul unui atac de cord, nu vei simții prima durere în jurul pieptului, spun doctorii. Greața și transpirația sunt, de asemenea, simptome comune, iar specialiștii spun că aproximativ 60% dintre cei care au un atac de cord în timpul somnului nu se trezesc.

Durerea de maxilar însă v-ar putea trezi, având astfel șansa de a putea fi salvați. De aceea este bine să cunoașteți toate simptomele, pentru a vă acorda o șansă în plus și a acționa rapid pentru cerere de ajutor medical sau administrarea medicației de urgență. De asemenea, tusea forțată și intensă, în cazul acestor simptome v-ar putea scăpa de un posibil atac de cord.

 

Articolul este preluat, tradus şi adaptat de pe sursa: e-buddhism.com

 

Facebook Comments
You may also like
Alimente care previn apariția de Alzheimer
Alimente care previn apariția de Alzheimer
Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
ceapa beneficii
Ceapa, beneficii nebănuite. Motive care te vor face să o consumi mai des
Cum să ai piele fermă
Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea