Simptome Covid-19 mai puțin cunoscute au fost raportate de unii pacienți infectați. Ce trebuie să știi despre aceste manifestări mai rare, apărute la unii bolnavii cu coronavirus. Iată care sunt acestea.
Simptome Covid-19 mai puțin cunoscute
Se știe că persoanele cu COVID-19 prezintă simptome precum febră, tuse și dificultăți de respirație. În ultimul timp însă, medicii au descoperit unele simptome neașteptate cauzate de noul coronavirus și majoritatea oamenilor nu știu încă despre asta. Așadar, fiți atenți dacă voi sau membrii familiei voastre aveți oricare dintre următoarele simptome, scrie alphacute.com.
citește și: 10 motive pentru care este bine să consumi ceai verde
Halucinații
S-a constatat că unii pacienți cu COVID-19, care nu au avut probleme de sănătate mintală și nici antecedente, au suferit de halucinații ușoare până la severe. Din această cauză se crede că virusul ar putea ataca creierul. Deci, dacă auziți sunete, voci sau vedeți lucruri neobișnuite, este înțelept să vă testați, scrie sursa precizată.
De asemenea, halucinații, confuzie și deliruri paranoide sau bizare sunt experiențe pe care mulți dintre pacienții infectați cu coronavirus le au în secțiile de terapie intensivă, se arată într-un articol publicat de New York Times.
Diaree, greață, vărsături și pierderea apetitului
De asemenea, simptomele gastrointestinale, cum ar fi diareea, greața și vărsăturile, pot fi o manifestare a COVID-19. Acestea rezultă din lupta organismului împotriva infecțiilor. Luați, așadar, în calcul și aceste simptome ca posibile indicii ale infectării cu noul coronavirus.
citește și: Plante pentru imunitate. Trebuie consumate la nceputul primăverii
Pierderea gustului sau a mirosului
Se știe deja că pierderea gustului sau a mirosului poate fi un indicator al infecției COVID-19. Studiile au făcut o descoperire uimitoare, și anume, că aproximativ 65% dintre persoanele care au ieșit pozitive la testare și-au pierdut simțul gustului și al mirosului.
Dureri de cap și amețeli
Pe lângă simptomele COVID-19 menționate mai sus nu ar trebui ignorate nici cefaleea, amețelile și confuzia. Aceste efecte neurologice pot fi devastatoare pentru adulții în vârstă, deoarece ele pot fi ușor trecute cu vederea. Dar, trebuie luate în calcul ca fiind un posibil simptom al noului coronavirus.
citeste și: 10 motive pentru care trebuie să consumi curcuma
Simptome Covid-19 – Pierderea auzului
Deși pierderea auzului nu este atât de frecventă atunci când vine vorba de simptomele Covid-19, conștientizarea ei este importantă. Potrivit specialiștilor, pierderea bruscă a auzului poate fi unul dintre simptomele persoanelor infectate cu Covid-19, scrie sursa precizată.
Publicația The Guardian, scrie, de asemenea, despre Covid-19 că poate provoca pierderea bruscă și permanentă a auzului. Conform experților, astfel de probleme necesită depistare precoce și tratament urgent. S-a constatat că noul coronavirus afectează corpul în nenumărate feluri, de la pierderea gustului și a mirosului la deteriorarea organelor. Acum medicii au raportat dovezi noi. Conform acestora, Covid ar putea afecta și auzul, în unele cazuri, scrie sursa precizată.
Experții de la University College London au raportat cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani cu astm bronșic, care a fost internat la Terapie Intensivă cu Covid, fiind ventilat și i s-au administrat medicamente, printre care remdesivir și antivirale.
La o săptămână după ce a ieșit de la Terapie Intensivă și-a pierdut auzul în urechea stângă. Echipa spune că niciunul dintre medicamentele care i s-a administrat bărbatului nu ar fi provocat afecțiunea. Cazul acesta a fost primul raportat în Marea Britanie, deși un număr mic de raportări similare au apărut din alte țări, scrie aceeași sursă.
Bineînțeles, pe lângă aceste simptome mai rar întâlnite se numără și cele mai frecvente și pe care deja lumea le cunoaște și despre care medicii au tot vorbit. Dintre acestea, sunt: durerile în gât, strănutul, tusea, durerile de spate, de cap, senzația de oboseală, lipsa de vlagă, senzația de somn și, bineînțeles, febra și dificultățile de respirație.
sursa: theguardian.co.uk, nytimes.com, alphacute.com,
sursa foto: pixabay.com