Home > Diverse > Tot ce ni se întâmplă are un scop. Iată de ce nu trebuie să-ți pară rău atunci când nu obții un lucru

Tot ce ni se întâmplă are un scop. Iată de ce nu trebuie să-ți pară rău atunci când nu obții un lucru

///
Comments are Off
scop

Tot ce ni se întâmplă are un scop, pentru că așa trebuie și este menit să se întâmple, iar Universul nu face niciodată greșeli. Iată de ce trebuie să acceptăm tot ceea ce primim de la viață, cu seninătate.

 

Tot ce ni se întâmplă are un scop

Inclusiv oamenii pe care-i întâlnim, chiar și simpli trecători prin viața noastră, au un rol mai mult sau mai puțin important, cert este că i-am întâlnit cu un scop.

De asemenea, atunci când nu obținem ceea ce ne dorim se întâmplă tot cu un scop precis în viața noastră. Fie acel lucru nu ne este menit, fie noi merităm mai mult decât ceea ce ne dorim, iar Universul știe acest lucru și are grijă să avem parte de acel lucru la momentul potrivit.

Citește și: Cărți de dezvoltare personală, recomandate tuturor celor ce vor să adopte o gândire pozitivă

Obținerea acelui lucru în momentul când ni-l dorim ar putea însemna o dezamăgire ulterior. De aceea, anumite lucruri nu sunt cum ni le dorim, pentru că nu știm întotdeauna ce este bine pentru noi pe termen lung. Astfel, atunci când un lucru nu se întâmplă așa cum vă doriți, amintiți-vă că Dumnezeu vă pregătește ceva mai bun.

 

Iată o poveste de viață incredibilă, care susține acest exemplu extrem de elocvent pentru această teorie. Povestea a fost relatată de autorul Allan Percy în cartea sa „Kafka pentru deprimați.”

Nimic nu este întâmplător

Povestea de viață este a unui bărbat care avea un job bine plătit, într-o funcție bună, și o reputație în societate. Într-o zi a fost concediat și tot ce a realizat până în acel moment se năruise pentru el.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești starea de spirit. Alimente care combat depresia

Compania la care lucra a făcut reduceri masive de personal, iar printre concediați s-a numărat și el. Și-a blestemat ghinionul de care a avut parte și dezamăgit de ceea ce i se întâmplase și-a găsit refugiu în alcool și droguri. Nu înțelegea de ce el, care avusese o situație mulțumitoare, decăzuse brusc și pierduse jobul care îi asigura reputația, statutul în societate și venitul financiar.

 

A ținut-o în acest refugiu al drogurilor și al alcoolului timp de câteva luni. Până când, la un moment dat, a primit un telefon din partea unei companii la care visase mereu să lucreze. Aceștia auziseră că este disponibil și voiau să-i ofere un post de conducere.

Citește și: Test psihologic. Alege floarea care te definește

Dar întâi de toate l-au rugat să se supună unui test antidrog. Compania respectivă avea standarde înalte și nu dorea ca în cadrul ei să pătrundă persoane care au legătură cu aceste vicii. Bineînțeles, acel bărbat nu a trecut testul. Și nu a mai obținut niciodată funcția la care visase mereu și care i se oferise la ceva vreme, după dezamăgirea produsă de concedierea de la compania la care lucrase.

 

Citește și: Reguli pentru o ambianță Zen la locul de muncă

Acceptă ce îți oferă Universul, deoarece tot ce ni se întâmplă are un scop

În realitate, concedierea nu fusese un ghinion pentru el, așa cum a crezut inițial. A fost, mai degrabă, o trambulină pentru avansarea sa într-o funcție mai bună, una la care doar visa. O cotitură în viața sa, una care urma să-l propulseze spre ceva mai bun. Universul îi pregătise ceva mai bun, dar el nu a înțeles asta și a blestemat ziua în care a fost concediat. În loc să accepte cu seninătate, el s-a refugiat în vicii, schimbându-și cursul vieții și ceea ce urma să-i fie predestinat.

 

Noi avem un destin, dar totodată și un liber arbitru. Iar deciziile pe care le luăm ne pot influența destinul. Depinde, așadar, de drumul pe care-l alegem.

Concluzia e că nimic nu este întâmplător și nu trebuie să-ți pierzi încrederea în Divinitate și nici să nu te opui destinului, pentru că în felul acesta riști să ratezi ceea ce ți-a pregătit universul. Acceptă cu seninătate tot ce vine de la Dumnezeu. El știe mai bine ce este mai bun pentru noi. 

Tot ce se întâmplă are un scop precis și benefic pentru noi, chiar dacă pe moment nu vedem rostul și nu înțelegem de ce s-a întâmplat așa, dramatizând și blestemând acel moment. Când viața îți ia ceva, îți dă altceva la schimb, altceva mai valoros și benefic pentru tine.

 

Citește și: Cum să ai încredere în tine. Sfaturi pentru a-ți cultiva încrederea în forțele proprii

Ai încredere în divinitate, deoarece știe mai bine de ce ai nevoie. Mulțumește-i pentru tot ce se întâmplă în viața ta. Inclusiv pentru oamenii care intră în viața ta. Chiar și persoanele toxice au un rol în viața noastră. Acela de a ne învăța ceva. Poate să ne prețuim mai mult sau poate să nu fim la fel ca ei.

 

Acceptă tot ce ți se întâmplă și fii optimist, pentru că nimic nu este întâmplător. Și tot ce ți se întâmplă este cea mai bună variantă care ți se putea întâmpla ție, și care te va duce în direcția  concretizării potențialului tău.

 Citește și: Secrete pentru a-ți atinge obiectivele și îndeplini visurile. Ce spun autorii de succes ai unor cărți de dezvoltare personală

Dezvoltare personală. Cei 7 NU la care trebuie să renunți

De ce nu obții ce-ți dorești. Secretele care te vor scăpa de blocaje în realizarea visurilor

 

 

Facebook Comments
You may also like
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Cum să gestionezi relațiile cu persoanele toxice
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Iertarea, cum o primim și cum o dăruim?
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Limbajul iubirii
Despre iubire într-un alt fel de limbaj ( II )