Home > Diverse > Uleiul esențial de mentă, un remediu multifuncțional

Uleiul esențial de mentă, un remediu multifuncțional

///
Comments are Off
uleiul esențial de mentă

Uleiul esențial de mentă este cunoscut pentru aroma sa și senzația de răcorire. Are beneficii multiple și este recomandat în mai multe afecțiuni.

Uleiul esențial de mentă, utilizări

Este folosit adesea la fabricarea săpunurilor, șampoanelor, a pastelor de dinți sau a gumelor de mestecat, datorită aromei sale ce dă mereu senzația de proaspăt.

Acest ulei poate fi folosit pentru a trata afecțiuni frecvente precum indigestiile, durerile musculare, congestiile nazale, durerile de cap și altele. Poate fi găsit la toate magazinele de specialitate. Dar poate fi preparat cu ușurință chiar și acasă, prin diverse procedee naturale.

Calmează durerile musculare

Uleiul esențial de mentă are proprietatea de a relaxa mușchii și de a reduce inflamațiile acestora, dacă este aplicat pe zona afectată.

Citește și: Cum poți arde calorii, fără să simți efortul. Nici nu te gândeai la asta

 Ajută la decongestionarea sinusurilor

Acționează ca un antiinflamator, ajutând la decongestionarea sinusurilor. Nu trebuie decât să-l dispersați în cameră pentru a-i simți mirosul.

Energizant natural

Acționează ca un energizant natural. Când aveți un deficit de energie, nu trebuie decât să inhalați ulei esențial de mentă.

Reduce febra

Efectul de răcorile al acestui ulei ajută la reducerea febrei. Trebuie să amestecați  puțin ulei de cocos cu uleiul esențial de mentă și să masați gâtul și tălpile, pentru a scădea febra.

Scapă de alergii 

Acest ulei ajută la combaterea anumitor alergii, dacă este inhalat.

Creșterea părului

Uleiul esențial de mentă este adesea folosit în produsele   de îngrijire ale părului, datorită capacității sale de a hrăni și regenera părul. Adăugați-l când șamponați părul, pentru a opri căderea și subțierea acestuia.

Citește și: Uleiuri esențiale din plante, pentru tratarea problemelor hormonale

Ține la distanță insectele

Trebuie să-l țineți într-un recipient deschis pentru a se emana mirosul acestuia în încăpere și a ține insectele la distanță.

Combate pruritul

Anumite mâncărimi de la nivelul pielii pot fi combătute de uleiul de mentă, dacă acesta este amestecat cu uleiul de lavandă și se aplică pe zona afectată, pentru a calma mâncărimea, inclusiv în cazul înțepăturilor de insecte.

Calmează pielea în cazul arsurilor solare

Uleiul esențial de mentă are proprietatea de a răcori și a calma durerea în cazul arsurilor solare. Se amestecă cu ulei de nucă de cocos și se aplică direct în zona afectată.

Citește și: Uleiul de cocos, 6 întrebuințări pe care le are în cosmetică

Scapă de balonare și indigestie

Acest ulei relaxează mușchii intestinelor, reduce spasmele și scăpă de balonare, îmbunătățind digestia. Beți ceai de mentă sau adăugați o picătură de ulei esențial de mentă în apă, înainte de mese, pentru a ajuta la digestie.

Împrospătează respirația

Mirosul acestuia funcționează ca un odorizant natural, împrospătând respirația. Realizați o pastă de dinți sau apă de gură, utilizând uleiul sau plasați o picătură de ulei sub limbă pentru a împrospăta respirația urât mirositoare.

Citește și: Curcuma sau turmericul.10 motive pentru care trebuie să consumi acest condiment

Reduce senzația de greață

Proprietățile calmante ale uleiului esențial de mentă pot ajuta la reducerea în mod natural a senzației de greață. Adăugați o picătură de ulei într-un pahar cu apă sau frecați 1-2 picături în spatele urechilor, pentru a reduce greața.

 

sursa: davidwolfe.com

 

Facebook Comments
You may also like
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cel mai bun remediu pentru articulații. Durerile dispar în șapte zile
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cum să scapi de varice cu ajutorul rozmarinului. Rețeta recomandată de fitoterapeuți
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Cauzele spirituale ale excesului de greutate. De ce ne îngrășăm, de fapt
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie
Problemele de memorie. Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie