Home > Diverse > Unghii exfoliate, cauze și tratamente

Unghii exfoliate, cauze și tratamente

///
Comments are Off
unghiile exfoliate și fragile

Unghii exfoliate și fragile, o problemă cu care multă lume se confruntă. Această afecțiune destul de întâlnită poate avea cauze diverse. Factorii care provoacă subțierea, exfolierea sau îngălbenirea lor pot să fie factori externi sau interni.

Unghii  exfoliate și îngălbenite

Fumatul sau înaintarea în vârstă pot fi printre cauzele îngălbenirii unghiilor, dar dacă acestea sunt și subțiri, chiar și exfoliate, pot fi afectate și de o infecție fungică. De asemenea, unghiile îngălbenite pot arătă că suferiți de diabet, psoriazis sau de afecțiuni ale tiroidei.

Citește și: Cum să ai pielea fermă mai mult timp. 12 pași care încetinesc îmbătrânirea

Unghii exfoliate, uscate, crăpate sau fragile

Unghiile uscate, crăpate sau fragile pot fi rezultatul faptului că țineți mâinile în apă în mod regulat. Fie că asta se întâmplă la bucătărie sau la piscină, unghiile pot suferi dacă sunt ținute prea mult timp în apă. Unghiile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea frecventă a dizolvantului sau expunerea la substanțe chimice, cum ar fi produsele de curățat. De asemenea, acestea indică deseori deficitul de vitamina A, B sau C.

Citește și: Fructele uscate, super alimente pentru sănătate. De ce este recomandat să consumi nuci, fistic și migdale

Petele albe de pe unghii

Micile pete albe de pe unghiile tale pot fi cauzate de traumatismul unghiilor. De obicei, acestea nu constituie motive de îngrijorare. În cele din urmă, ele vor dispărea singure. Dacă aveți pete albe pe unghii,  care nu dispar mai mult timp, ar putea fi un semn al unei infecții fungice.

Striuri orizontale

Striurile orizontale de pe unghii  pot fi un semn că suferiți de psoriazis, diabet sau aveți deficiență de zinc. Acestea mai pot fi cauzate de traumatismele unghiilor sau de alți factori interni.

Curbarea unghiilor

Atunci când unghiile se curbează poate fi un semn al nivelului scăzut de oxigen în sânge. De asemenea,  este asociat cu afecțiuni pulmonare, boli de rinichi, boli cardiace și boli inflamatorii intestinale, scrie aceiași sursă davidewolfe.com.

Pentru a scăpa de această afecțiune neplăcută și pentru a avea unghii sănătoase și frumoase, foarte important este să identificați cauza afecțiunii. Dacă afecțiunea unghiei este produsă de factori interni, o puteți identifica prin apelarea la un medic specialist care vă poate recomanda analizele necesare pentru identificarea cauzei și, ulterior, tratamentul corespunzător.

Citește și: Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta

Dacă afecțiunea unghiilor este provocată de factorii externi, atunci este bine ca să vă protejați unghiile atunci când spălați sau folosiți produse chimice, folosind mănuși pentru protecție. Vă veți proteja în felul acesta nu doar unghia, ci și pielea.

 

 

sursa> davidwolfe.com

Facebook Comments