Home > Diverse > Alimente care cresc riscul apariției de demență

Alimente care cresc riscul apariției de demență

///
Comments are Off
Alimente care cresc riscul apariției de demență

Unele alimente cresc riscul apariției de demență. Ce spun doctorii despre asta și care sunt aceste alimente de care trebuie să ne ferim.

Ce alimente cresc riscul apariției de demență

Conform unui nou studiu, realizat în Japonia, anumite alimente pot crește riscul de a dezvolta demență, dacă sunt consumate frecvent. Este vorba despre produsele de patiserie, cea mai importantă sursă de grăsimi trans, scriedoctorulzilei.ro 

Conform studiului, adulții care au un nivel crescut de grăsimi trans, în sânge, sunt mult mai predispuși să dezvolte demență, scrie medicalnewstoday.com, conform sursei anterioare.

citește și: Alimente interzise dimineața pe stomacul gol

Există două surse primare de grăsimi trans: naturale și artificiale. Grăsimile trans naturale se găsesc, în cantități mici, în produse lactate și în carnea provenită de la anumite animale. Grăsimile trans artificiale sau acizii grași trans sunt obținute printr-un proces industrializat. Acesta presupune adăugarea de hidrogen uleiurilor vegetale, pentru a le face grăsimi-solide vegetale hidrogenate.

citește și: Creierul uman

Ce spun specialiștii

Potrivit Asociației Americane de Cardiologie, consumul de grăsimi trans crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. Un nou studiu, publicat în revista medicală Neurology, a scos la iveală că grăsimile trans cresc riscul de demență.

citește și: Cum să ai un creier sănătos. Metode la îndemâna oricui

”Rezultatele acestui studiu, realizat în orașul Hisayama (Japonia) reprezintă încă un motiv să evităm consumul de grăsimi trans, pe cât de mult posibil.” A atras atenția coordonatorul studiului Toshiharu Ninomiya, profesor în departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică al Universității Kyushu, din Japonia.

citește și: Beneficiile consumului de pește. De ce trebuie să mănânci cât mai des pește

Produsele de patiserie sunt făcute de obicei cu grăsimi vegetale hidrogenate, care pe lângă faptul că îngrașă, pot cauza apariţia bolilor cardiovasculare. Majoritatea patiseriilor folosesc margarina pentru prepararea produselor, lucru nerecomandat, conform doctorului nutriţionist Maria Coravu, care a declarat pentru revista Doctorul Zilei.

citește și: Metode fabuloase de a-ți îmbunătăți capacitățile creierului

Conform spercialistului, dacă sunteți amatori de foietaje trebuie să alegeți produsele cu unt, în loc de margarină. De asemenea pe cele cu zahăr brun, în loc de cel alb și făina integrală, în locul celei albe. Totuși, și acestea trebuie consumate cu moderație, spune același specialist, deoarece conțin multe calorii, ceea ce duce la îngrășare și chiar obezitate, scrie sursa precizată.

 

 

Facebook Comments
You may also like
Lentilele de contact, mituri demontate despre purtarea lor
Mituri demontate despre purtarea lentilelor de contact. Tot ce trebuie să știi despre aceste accesorii necesare
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a te menține în formă. Concluzia cercetătorilor în urma unui studiu
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a reduce riscul decesului timpuriu. Cercetătorii demontează mitul celor 10 mii de pași pe zi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Riscul de a dezvolta demență ar putea fi redus prin consumul unei băuturi
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ