Home > Diverse > Alimente pe care trebuie să le consumi în perioada examenelor

Alimente pe care trebuie să le consumi în perioada examenelor

///
Comments are Off
Alimente pe care trebuie să le consumi în perioada examenelor

Unele alimente nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecărui om, cu atât mai mult, cu cât multe dintre aceste alimente asigură cantitatea necesară de nutrimente, vitamine și minerale indispensabile organismului. De aceea, specialiștii recomandă o alimentație cât mai diversificată.

Se spune că ești ceea ce mănânci, astfel este bine de știut ce beneficii au unele alimente, pentru a ne putea alimenta corespunzător, mai ales atunci când știm că avem anumite deficiențe de vitamine sau minerale în organism. Specialiștii susțin, lucru deja bine știut de către toată lumea, că anumite alimente ajută la stimularea memoriei și la mărirea capacității de concentrare. Acest lucru este extrem de important în perioadele de solicitare intelectuală, cum sunt cele în care susțineți diverse examene și aveți nevoie de un randament ridicat în ceea ce privește concentrarea. De aceea, medicii recomandă să se consume aceste alimente în perioada examenelor, pentru a potența și crește puterea de concentrare.

Iată care sunt alimentele recomandate în perioada examenelor, conform adevărul.ro.

Avocado

Este unul dintre alimentele recomandate în perioadele stresante. Acest fruct conține acizi graşi, vitaminele B, C, E şi K, dar şi minerale, precum calciu, sodiu, zinc şi fier. Toate acestea ajută la stimularea funcţiilor creierului, îmbunătăţind memoria.

Oul

Este un aliment foarte hrănitor și sățios, este bogat în colină, o substanţă similară cu vitamina B, cu rol esenţial pentru funcţionarea optimă a creierului. Ajută memoria, concentrarea și previne oboseala psihică.

Broccoli

Acesastă legumă este bogată în vitaminele K, C şi colină, fiind unul dintre cele mai nutritive legume, cu beneficii în îmbunătăţirea funcţiei cognitive, ajutând la stimularea concentrării.

Sfecla roşie

Este o legumă foarte bogată în antioxidanţi și o sursă importantă de vitaminele A, C, complexul vitaminelor B, mangan, magneziu, potasiu, iod, calciu şi fier. Sfecla roșie îmbunătăţește circulaţia sângelui și, implicit, stimulează memoria.

Spanacul

Acest aliment poate fi consumat atât în stare crudă, sub formă de salată, cât și gâtit, sub formă de garnitură. Conține luteină, cu efect antioxidant, care protejează funcţia cognitvă a creierului, stimulând capacitatea de concentrare.

Peştele gras

Peștii grași, precum somonul, sardinele, heringul sau macroul, foarte bogați în acizi graşi Omega 3, de asemenea, ajută mult la stimularea memoriei. Dacă este consumat de aproximativ trei ori pe săptămână, peștele gras îmbunătăţeşte performanţele cognitive, susțin studiile, conform aceleași surse.

Ficatul

Ficatul de viţel sau de pui este o sursă bogată de fier, care are rolul de a transporta oxigenul către creier, influenţează astfel memoria, crescând capacitatea de concentrare.

Fructele de mare

Acestea sunt bogate în iod, fosfor şi lecitină, nutrienţi esențiali pentru creșterea capacităţii de învăţare, prevenind dezechilibrele de memorie.

Ciocolata neagră

Ciocolata care conține concentrație mare de cacao, peste 70%, este bogată în flavonoide, antioxidanţi benefici creierului. Aceștia stimulează performanţele cognitive şi îmbunătățesc fluxul sanguin. De asemenea, dacă veți consuma moderat ciocolată neagră, veți reducere stresul în perioadele de suprasolicitare psihică.

Nucile

Nucile conţin numeroase vitamine și minerale, precum: C, B1, B2, B3, B5, sodiu, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor şi iod, care facilitează circulaţia fluxului sanguin, ceea ce duce la îmbunătăţirea memoriei şi a concentrării. De altfel, forma sâmburelui de nucă seamănă cu forma creierului. Pe lângă aceasta, ele pot constitui o gustare foarte sănătoasă, care ajută și la îmbunătățirea aspectului pielii și tenului.

 

Facebook Comments
You may also like
Cum puteți salva o viață cu un simplu ac, în caz de AVC
Cum puteți salva o viață cu un simplu ac, în caz de AVC
Ceaiul care îți ia durerea de cap cu mâna
Ceaiul care îți ia durerea de cap cu mâna
Ce trebuie să consumi dacă suferi de afecțiuni la rinichi
Ce trebuie să consumi dacă suferi de afecțiuni la rinichi
mierea
Mierea, un aliment unic și miraculos