Home > Diverse > Îmbătrânirea pielii poate fi întârziată. Nu mai consuma aceste alimente pentru avea un ten impecabil

Îmbătrânirea pielii poate fi întârziată. Nu mai consuma aceste alimente pentru avea un ten impecabil

///
Comments are Off
Îmbătrânirea pielii poate fi întârziată. Nu mai consuma aceste alimente pentru avea un ten impecabil

Există mai mulți factori care contribuie la îmbătrânirea pielii. Principala cauză este de ordin genetic. Dar, unii factori precum fumatul, expunerea excesivă la soare și dieta necorespunzătoare se numară, de asemenea, printre factorii care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii, dar conferă organismului si o stare de oboseală.

Dieta sănătoasă împiedică îmbătrânirea celulară prematură. Cheia îmbătrânirii cu grație este, așadar, simplă și constă într-o alimentație sănătoasă, susțin specialiștii. Aflați ce alimente să evitați pentru a avea o piele frumoasă, cu un aspect mai tânăr.

Margarina

Din cauza conținutului său bazat pe grăsimi trans, nu este deloc un aliment sănătos. Astfel, acest aliment crește riscul de boli cronice, duce la deshidratare si implicit duce la îmbătrânirea pielii. În plus, margarina conține acizi grași omega-6 cu un nivel ridicat. În timp ce corpul dumneavoastră necesită unele dintre acestea, excesul poate produce inflamații.

Mâncare rapidă

Alimentele încălzite la microunde, alimentele ambalate și cele de tip fast-food vă vor ușura timpul zilnic destinat gătitului. Dar, acestea sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol, și nu sunt recomandate să fie consumate prea des. A le consuma pe o perioadă lungă de timp poate duce la probleme de sănătate. Acest lucru poate crește sodiul din sânge, ceea ce determină retenția de apă și vă poate face să vă simțiți balonați.

citește și: Cheagurile de sânge pot fi mortale. Cum puteți preveni apariția acestora

Băuturi energizante

Băuturile energizante sunt bogate în zahăr, cofeină, sodiu și acizi, fiind un dușman al sănătății. De asemenea, îmbunătățirea calității somnului vă poate ajuta foarte mult să vă simțiți și să arătați mai tineri.

Alimente cu zahăr care grăbesc îmbătrânirea pielii

Zahărul este responsabil de creșterea în greutate, de apariția ridurilor și de pielea lăsată și lipsită de vitalitate și vă poate afecta sănătatea, în general. Consumul de prea mult zahăr poate avea multe efecte negative asupra sănătății. În principal, duce la îmbătrânirea prematură. Un exces de alimente și băuturi îndulcite poate duce la creșterea în greutate, probleme cu zahărul din sânge, inflamații, carii dentare și un risc crescut de boli de inimă, printre alte afecțiuni periculoase. De asemenea, zahărul este un combustibil care alimentează celulele canceroase. Așadar, sfatul specialiștilor este de a ține departe deserturile, dulciurile, produsele de patiserie și băuturile răcoritoare de dieta ta, pentru a nu grăbi îmbătrânirea.

Carbohidrații contribuie la îmbătrânirea pielii

Consumul de cereale integrale este asociat cu diferite beneficii, inclusiv un risc mai mic de diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială. În timp ce un aport ridicat de cereale rafinate este asociat cu problemele de sănătate, precum obezitatea, inflamația și îmbătrânirea prematură. Pâinea și pastele din făină albă rafinată au un indice ridicat de zahăr, ceea ce înseamnă că vă cresc glicemia rapid, dar și îngrașă. Totodată carbohidrații rafinați provoacă acnee și accelerează îmbătrânirea pielii.

Carnea conservată grăbește îmbătrânirea pielii

Mezelurile conțin multă sare și conservanți. Consumul de carne procesată duce la deshidratare și declanșează inflamații. De asemenea, consumul de prea multă carne roșie ar putea crește „vârsta biologică” a organismului și ar putea contribui la apariția unor probleme de sănătate, potrivit cercetătorilor. Alimentele mai puțin procesate vă vor susține întotdeauna un aspect mai tânăr.

 

 

sursa: buzznoble.com

sursa foto: novia-estetica.ro

 

 

Facebook Comments
You may also like
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Simptome ale unui ficat bolnav. Cum este afectat organismul și ce trebuie să faci pentru refacerea acestui organ
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Ce este dependența de alcool, ce efecte are pe termen lung și care este soluția pentru stoparea acestei adicții îngrijorătoare pentru societate
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Durerile de genunchi. Cauze și soluții
Cum știi că ai lipsă de vitamina D
Cum știi că ai deficit de Vitamina D. Primele simptome