Alimente care nu trebuie ținute în frigider niciodată, deși majoritatea gospodinelor nu știu lucrul acesta.
Alimente care nu trebuie ținute în frigider niciodată
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp. Dar unele alimente pur și simplu nu sunt făcute pentru temperaturi scăzute. Iată zece alimente care sunt mai bine păstrate în altă parte, decât în frigider. Veți fi surprinși despre ce este vorba.
Citește și: Alimente bune pentru inimă. Care sunt și de ce trebuie să le introduci în alimentația ta
Usturoiul
Din cauza umidității, usturoiul se deteriorează și mai repede atunci când este pus în frigider. Cel mai bun loc pentru a stoca usturoiul ar trebui să fie undeva la loc uscat și bine aerisit, la temperatura camerei.
Citește și: Alimente care ajută la reducerea durerii cauzată de artrita
Bananele
Dacă luați banane încă verzi, nu le puneți în frigider, deoarece temperatura mai caldă a camerei ajută la finalizarea procesului de coacere. În plus, temperatura din frigider poate avea un impact negativ asupra pereților celulari ai fructelor.
Citește și: Bananele, sursă bogată de minerale. Ce se întâmplă în corpul tău, atunci când mănânci două banane pe zi
Roșiile
Roșiile nu trebuie puse în frigider, deoarece membranele se pot deteriora cu ușurință și își vor pierde aroma.
Citește și: Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
Pâinea – alimente care nu trebuie ținute în frigider
Nu puneți pâinea în frigider dacă o veți mânca în câteva zile, deoarece temperatura poate afecta cu ușurință compoziția pâinii și o poate face să aibă un gust stătut.
Citește și: Alimente interzise dimineața pe stomacul gol
Cafeaua
Nu depozita cafeaua în frigider pentru că tinde să absoarbă mirosurile din jurul ei. În plus, aerul este prea umed, iar cafeaua își va pierde prospețimea. În schimb, puneți-o într-un recipient sigilat, departe de lumina soarelui și asigurați-vă că este depozitată într-un loc uscat.
Citește și: Cafeaua, elixir pentru sănătate. Ce beneficii aduce consumul acesteia
Avocado
Avocado are un timp greu de coacere și temperatura în frigider îl va păstra necopt mai mult timp. Însă, odată maturate, fructele pot rămâne în frigider până când sunteți gata să le consumați.
Citește și: Cum să prepari salata de avocado. Cea mai simplă rețetă de guacamole. Potrivită pentru zilele de post
Castraveții
De fapt, castraveții se descompun mai repede atunci când sunt depozitați în frigider. Așa că data viitoare încearcă să-i pui undeva la temperatura camerei, în loc uscat și aerisit și s-ar putea să reziste mai mult.
Citește și: Proprietățile vindecătoare ale castraveților
Cartofii, alimente care nu trebuie ținute în frigider
Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul unui cartof în zahăr, lăsându-l decolorat și fără gust. Dacă aveți prea mulți cartofi, ar fi bine să îi depozitați într-un loc departe de lumina soarelui și neapărat nespălați.
Citește și: Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
Pepenele galben
Pepenele întreg este recomandat să fie păstrat într-un dulap, deoarece își va păstra mai mult timp prospețimea și aroma. Dar un pepene tăiat ar trebui să fie acoperit și pus la frigider.
Citește și: De ce este bine să mănânci pepene verde în fiecare zi. Beneficiile acestui fruct de sezon
Alimente care previn apariția de Alzheimer
Scăderea colesterolului, alimente care trebuie adăugate în dieta ta
Cum scazi rapid glicemia. Ce recomandă diabetologul Daniela Petrache
Alimente care conțin mai mult calciu decât laptele. Trebuie să le introduci in alimentația ta
sursa: alphacute.com
sursa foto: colaj pixabay.com